autósport, rövidhír, Sportmarketing — 2010/11/18 at 17:42

Jövőre már lehet, hogy HD-ben nézhetjük a Forma 1-et

by

Korábbi várakozásokkal ellentétben még az idén megállapodás születhet a Forma 1 nagy felbontású közvetítésére vonatkozóan. Ha a megegyezés létrejön a rajongók a következő szezontól HD minőségben élvezhetik a futamokat.

A Forma 1 legutóbbi kutatásai szerint a szurkolók kívánságlistájának élén a versenyek HD közvetítése állt. Bernie Ecclestone, a Forma 1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa többször hangsúlyozta, hogy ez addig nem történhet meg, amíg a televíziós társaságok nem állnak készen a HD minőségű sugárzásra, illetve nem lesz elegendő háztartásban HD-re alkalmas vevőkészülék.
Ecclestone az év közepén azt nyilatkozta, hogy legkorábban 2012-ben lát esélyt a Forma 1 HD közvetítésének megvalósulására, azonban minden jel arra mutat, hogy az utóbbi időben felgyorsultak az események a háttérben.

Forma 1 HD
A versenysorozat egyik legnagyobb szponzora, a globális partneri státuszban lévő LG üzletileg is érdekelt a HD adások bevezetésében. Az elektronikai óriás technikusai az első HD tesztfelvételeket a 2009-es Monacói Nagydíjon készítették, idén pedig már a 3D-s kameráikat is kipróbálták a kanadai futamon.
„Nem szeretnék Bernie nevében beszélni, de mindannyian tudjuk, hogy minél előbb, annál jobb. Láttuk a HD felvételeket és kimutathatóan jobbak hagyományos felbontásnál. A rajongók egy pillanat alatt el fogják fogadni, és minden szurkoló élvezheti majd a jobb képminőséget, mert a HD TV-k általánosan elterjedtek a háztartásokban” – mondta Andrew Barrett, az LG marketing és szponzorációs részlegének alelnöke.
A 3D közvetítésre azonban várni kell. Barrett szerint messze még az idő, amikorra a technikai feltételek adottak lesznek a szükséges befektetés megtérüléséhez.

Forrás: autosport.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bemutatták az EURO 2012 kabalafiguráit

Tegnap a varsói Lengyel Színházban bemutatták a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság kabalafiguráit. Az ikreknek egyelőre nincs nevük, a...

Close