rövidhír, Sportszponzoráció, szörf — 2010/11/12 at 15:32

Bónusz helyett részvényeket kért szponzorától a szörfbajnok

by

Kelly Slater, aki a múlt héten szerezte meg tizedik szörf-világbajnoki címét, visszautasította szponzora, a Quiksilver – dollárban – hétszámjegyű jutalmát, és inkább a három százalékos tulajdonosi jogokat biztosító részvénycsomagot választotta.

Bob McKnight, a Quiksilver főnöke az Australian Associated Press-nek elmondta, hogy cége tízszeresére nőtt az elmúlt húsz évben, amióta Slatert támogatja. A 38 éves sportoló pályafutása során rengeteg rekordot állított fel szörfözésben, például ő az egyetlen, aki tíz világbajnoki címet szerzett, ebből ötöt megszakítás nélkül.

Kelly Slater
„Leültünk beszélgetni Kelly-vel a bónuszát illetően. Megkérdeztük, hogy mit szeretne jobban, egy hatalmas egyösszegű prémiumot vagy tulajdonrészt a vállalatunkban, amely az elkövetkező években sokszorosára nőhet. Slater azt válaszolta, hogy mindenképpen a részvényeket” – nyilatkozta McKnight.
Meg nem erősített hírek szerint a Quiksilver által ajánlott bónusz közel volt a 10 millió dollárhoz, ugyanakkor a cég tőzsdei értéke 730 millió dollár körül mozog, tehát a szörföző tulajdonrésze nagyjából 22 millió dollárt ér.

Tom Brady, az NFL-ben szereplő New England Patriots irányítója a múlt héten hasonló szerződést kötött az Under Armourral, nemcsak szerepel a sportszer márka kommunikációjában, hanem érdekeltséget is szerzett a szervezetben.

Forrás: businessinsider.com

One Comment

  1. Pingback: A világ legjobb sportja? | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

100 ezer dollárt kap a meglőtt togói kapus a FIFA-tól

Tíz hónap várakozás után Kodjovi Obilale 100 ezer dollár adományt kap a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől. A kapus januárban szenvedett lőtt...

Close