labdarúgás, rövidhír, Sportpolitika — 2010/11/11 at 15:03

100 ezer dollárt kap a meglőtt togói kapus a FIFA-tól

by

Tíz hónap várakozás után Kodjovi Obilale 100 ezer dollár adományt kap a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől. A kapus januárban szenvedett lőtt sebeket, amikor a togói válogatott csapatbuszát gépfegyveresek támadták meg. A togói nemzeti tizenegy éppen úton volt Kongóból Angolába, hogy részt vegyen az Afrika-kupán.

Sepp Blatter, a FIFA elnöke szeptemberben 25 ezer dollár segélyt ígért Obilalének a szervezet humanitárius alapjából. Ezt az összeget emelte most fel a nemzetközi szövetség 100 ezer dollárra.
A 25 éves játékoson, aki korábban a francia negyedosztályban szereplő Pontivy alkalmazásában állt, életmentő műtéteket kellett végrehajtani, miután a Cabindai Enklávé Felszabadító Erői [FLEC] nevű szeparatista szervezet januárban tüzet nyitott a togói labdarúgó-válogatottat szállító buszra. A merényletben az egyik sofőr, a kapusedző és a sajtószóvivő elhunyt, több játékos pedig megsebesült.

Kodjovi Obilale

Obilale márciusban tért vissza Franciaországba, ahol a mai napig rehabilitációs kezeléseken vesz részt. Az egykori kapus kerekesszékhez kötött, jobb lábát térdtől lefelé nem tudja mozgatni. Obilale többször is hangot annak, hogy biztos benne, ha híres játékos lett volna a szerencsétlenség előtt, akkor nem hanyagolták volna el ennyire az ügyét.

Kodjovi Obilale gyógytornás kezelése

Togo a merénylet után visszalépett az Afrika-kupától, amiért az Afrikai Labdarúgó Szövetség négy évre kizárta a sorozatból. A büntetést végül a FIFA közbenjárásának köszönhetően eltörölték.

Forrás: reuters.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Szétosztja a Bundesliga a világbajnokság nyereségét

A 36 német első- és másodosztályú csapat részesedést kap az ország labdarúgó szövetsége által a nyáron megrendezett dél-afrikai világbajnokságon szerzett...

Close