labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság — 2010/11/10 at 15:10

Szétosztja a Bundesliga a világbajnokság nyereségét

by

A 36 német első- és másodosztályú csapat részesedést kap az ország labdarúgó szövetsége által a nyáron megrendezett dél-afrikai világbajnokságon szerzett profitból.

A Bundesliga és a Bundesliga2 egyesületeit tömörítő ligaszövetség jogosult a Német Labdarúgó Szövetség [DFB] által a világbajnokságon szerzett haszon felére. A szervezet úgy döntött, hogy a DFB-től kapott teljes összeget szétosztja, és mindegyik csapatnak juttat belőle.
„A ligaszövetséghez tartozó összes klub hozzájárult a nemzeti válogatott Dél-Afrikában elért sikeréhez. Ezért az a fair play, ha kivétel nélkül élvezhetik ennek pénzügyi előnyeit is” – nyilatkozta Dr. Reinhard Rauball, a Német Labdarúgó Liga [DFL] elnöke.

Euro halom
A rendelkezésre álló keret 1,927 millió euró. Az összeg egyik felét egyformán osztják szét a 36 egyesület között, míg a másik felét arányosan ítélik oda azoknak a kluboknak, amelyek játékosokat adtak a Nationalelfbe.
Németország a harmadik helyen végzett a vb-n, az elődöntőben a későbbi győztes Spanyolországtól szenvedett vereséget.

Forrás: bundesliga.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az adidas 2015-re átvenné a hatalmat a Nike-tól

Az adidas öt éven belül szeretné 17 milliárd euróra bővíteni éves értékesítési forgalmát, amely kétharmados növekedést jelentene a 2009-es bázison,...

Close