futás, Sportszponzoráció — 2010/11/08 at 18:59

Hatékony sportszponzoráció – az Emerald Nuts és a New York Maraton

by

A hagyományoknak megfelelően november első vasárnapján rendezik a New York Maratont, amely az egyik legnépszerűbb futóverseny. Nem volt ez másképpen tegnap sem. Az érdeklődés nemcsak a mozgásszeretők részéről hatalmas – évről évre többtízezres tömeg teljesíti a 42 195 méteres távot -, hanem a média és az üzleti világ részéről is. Az elit sportesemények ugyanis kiemelkedő kommunikációs lehetőségeket kínálnak.

Megszokhattuk már, hogy a legrangosabb sportrendezvények aprólékosan kidolgozott szponzori kategóriákkal várják a lehetséges partnereket. A különböző státuszok eltérő kiváltságokat tesznek lehetővé. Természetesen minél többet hajlandó egy vállalat befektetni, annál nagyobb joga van az eseményt saját üzleti céljai elérése érdekében használni.

Mindez nem jelenti automatikusan azt, hogy akinek a legtöbb pénze van, az jön ki a legjobban a sportszponzorácóból. A mennyiségnél fontosabb a minőség. A szponzori kategóriák finomhangolásának köszönhető, hogy a cégek költségvetésük és vállalati céljaik alapján választhatják ki a számukra leginkább megfelelő alternatívát. Mindebből akkor lehet kihozni a maximumot, ha nem feledkeznek el arról sem, hogy a szponzorációs kampányok nélkülözhetetlen eleme az aktiválás, a közönség bevonása, amely további média-költéssel jár.

A New York Maraton kapcsán kitűnő példa a Diamond Foods. A szervezet úgy érezte, hogy Emerald Nuts márkájuknak nem kell a 42 kilométeres verseny teljes távjával egyformán azonosulnia, számukra a legfontosabb a cél előtti utolsó szakasz. „Az utolsó öt kilométert szponzorálni, az üzenetünk esszenciája. Az Emerald Nuts növényi magvai biztosította természetes energiák beépítése az edzésprogramod során alkalmazott étrendbe, növeli kitartásod és átsegít a legnehezebb utolsó szakaszon” – mondta Jeff Ngo, a Diamond Foods marketingigazgatója.

A szponzorációs kampányt a New York Maraton utolsó öt kilométerén létrehozott Emerald Nuts szurkolói zónák és a számos helyen végzett kóstoltatás tették élővé.

Emerald logó

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Red Bull a legnagyobb reklámértékkel bíró márka a Forma 1-ben

A brit Margeaux Matrix kutatása szerint eddig a Red Bull energiaital a legtöbb médiajelenlétet kapó márka a Forma 1 idei...

Close