Botrányok a Liverpool értékesítése körül

by

Régóta húzódik az angol Premier League egyesület eladása. Az amerikai tulajdonosok és az angol igazgatótanács különböző állásponton vannak, két kontinens tárgyalótermeiben folynak a bírósági perek, miközben a mai nap jár le a klubot terhelő a 240 millió font kölcsön és 40 millió font kamat visszafizetésének határideje.

Liverpool logóMint ismeretes Tom Hicks és George Gillett amerikai üzletemberek eredeti elképzeléseik szerint 800 millió fontért szerették volna értékesíteni a patinás múltú Liverpoolt, később ebből engedtek, de 600 millió fontnál semmiképpen sem szerettek volna lejjebb menni. Ezért a múlt héten puccskísérletre is hajlandók voltak, hogy ellehetetlenítsék az egyesület igazgatótanácsának törekvéseit a klub 300 millió fontért – Hicks és Gillett szerint jóval áron alul – történő eladására. A vevőjelölt a Boston Red Sox baseballcsapatot magáénak tudható New England Sports Ventures [NESV]. Az általa kínált pénzből vissza lehetne fizetni a tartozásokat, elkerülve azt, hogy a hitelező bank, a Royal Bank of Scotland [RBS] – amely egyébként a pénzét szeretné viszontlátni és nem a csapatot megszerezni – a saját irányítása alá vonja a Liverpoolt.
Miután szerdán a londoni bíróság meghiúsította Hicks és Gillett kétségbeesett próbálkozását az irányítás megtartására – az igazgatótanács két tagját saját embereikre váltották volna le – az amerikai üzletemberek a dallasi bíróságnál értek el olyan ítéletet, amely átmenetileg lehetetlenné tette a klub eladását. A Liverpool igazgatótanácsa, a NESV és az RBS tegnap a londoni bíróságon próbálta meg kiharcolni, hogy tegyék semmissé a dallasi döntést, és végre lezárhassák az adásvételt.
Az ügyet tovább bonyolítja, hogy Hicksék ma reggel megszüntették az értékesítést gátló ítéletet, de csak azért, hogy az általuk újonnan képbe hozott Mill Financial céggel megpróbálják kijátszani a Liverpool-NESV párost. Ha ugyanis az Hicks és Gillett a ma esti határidőig visszafizetik a tartozásokat, akkor marad a tulajdonukban az egyesület, a többiek pedig nem tudnak mit tenni.
Szóval a Liverpoolért való versenyfutást tovább folytatódik és nem kizárt, hogy a szoros határidő ellenére újabb fordulatokat tartogat.

Forrás: telegraph.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Újabb partnerekkel erősített a kézi BL

A kézilabda Bajnokok Ligájának prémium szponzori köre az Uniqával bővült. Az osztrák biztosítótársaság a férfi és a női versenysorozattal is...

Close