A Liverpoolt a Boston Red Sox tulajdonosa vinné

by

A komoly adósságokkal küzdő Liverpool igazgatótanácsa megállapodott a New England Sports Ventures [NESV] céggel, a Boston Red Sox baseball csapat tulajdonosával, a klub eladásáról. Az ügyletet azonban jogi úton támadják a Liverpool tulajdonosai, Tom Hicks és George Gillett amerikai üzletemberek, akik nem először tesznek keresztbe az értékesítésnek, miközben a tartozásokat nem tudják rendezni.

A Liverpool tegnap hivatalos közleményben adta hírül, hogy két kitűnő ajánlatot is kapott, amelyből ki tudná fizetni régóta fennálló kötelezettségeit. A benyújtott pályázatok közül végül az NESV-ét fogadta el, a sajtóinformációk szerint 300 millió font körüli vételárral. Az összeg elég lenne a Royal Bank of Scotlanddel szembeni 240 millió font tartozás és 40 millió font kamat kiegyenlítésére, amelyet jövő hét végéig mindenképpen rendezni kell, különben a bank a saját irányítása alá vonhatja a klubot.
Ugyanakkor a felkínált 300 millió font távol esik Hicks és Gillett 600 milliós elképzelésétől. Az üzlet megakadályozása érdekében megpróbálták kirúgni Christian Purslow ügyvezető igazgatót és Ian Ayre kereskedelmi igazgatót, hogy Hicks fiával, valamint a Hicks Holding alelnökével helyettesítsék őket.
A két üzletember eddig is mindent megtett akaratuk érvényesítésére, sorra dobták vissza az ígéretesnek tűnő ajánlatokat, ha azok nem közelítettek az eredetileg 800 millió font kikiáltási árhoz. Szeptemberben megpróbálták az adósság visszafizetését újrafinanszírozással átütemezni, hogy nyerjenek egy évet az eladásra, de nem jött össze az a kísérletük sem. Hicks és Gillett azzal érvelnek, hogy az igazgatótanács nem a Liverpool legjobb érdekében cselekszik, és drámaian alulértékeli a klubot.
„Nagyon örülök, hogy sikerült lezárnunk az értékesítési folyamatot, amely alapos és széleskörű volt. Azért az NESV ajánlatát fogadtuk el, mert az felet meg a legnagyobb mértékben az új tulajdonossal szemben felállított kritériumoknak. A banki akvizíció terhének lekerülésével végre a csapatba történő befektetésekre koncentrálhatunk. Csalódott vagyok a tulajdonosok miatt, akik mindent megtettek, hogy az üzlet ne jöjjön létre, és emiatt jogi vita elé kell nézünk, hogy lezárhassuk az eladást” – nyilatkozta Martin Broughton, a Liverpool – és a British Airways – elnöke. Broughtont független szakértőként választottak az igazgatótanácsba, hogy az értékesítési folyamatban ne legyen többségi szavazata a Hicks-Gillett párosnak, és további manővereikkel ne tudják megakadályozni az egyesület gazdasági helyzetének megszilárdítását célzó eladást.
A kivásárlást a jogi vita lezárása után még a Premier League-nek is jóvá kell hagynia.
Az amerikai üzletemberek 2007-ben 174 millió fontot fizettek a Liverpoolért, valamint átvállalták a klub 45 millió fontos tartozását.

Forrás: goal.com

2 Comments

  1. Pingback: Botrányok a Liverpool értékesítése körül | Sportsmarketing

  2. Pingback: Megvan a Liverpool új tulajdonosa | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Buliszervíz a New York Giants partnere

Party City, az Egyesült Államok legnagyobb buli kellékeket forgalmazó kereskedelmi lánca, az NFL-ben szereplő New York Giants-el kötött multimédia-marketing megállapodást,...

Close