rövidhír, Sport PR, Sportgazdaság — 2010/09/24 at 18:24

Terrorveszély, gyenge biztonsági és higiéniai körülmények – aggodalmak a XIX. Nemzetközösségi Játékok előtt

by

A XIX. Nemzetközösségi Játékok október 3-án kezdődnek Delhiben, de az előkészületek nem a legnagyobb rendben haladnak. Több résztvevő ország fejezte ki aggodalmát a házigazdánál uralkodó elfogadhatatlan biztonsági és higiéniai körülmények miatt. Kanada, Skócia és Új-Zéland sportolói csak az előzetesen tervezettnél később érkeznek Indiába.

XIX. Nemzetközöségi Játékok logóAlig több mint egy hét van hátra a négyévente tartott, a 17 sportág 285 eseményét felvonultató Brit Birodalmi és Nemzetközösségi Játékok kezdetéig, de kedvezőtlen helyszíni jelentések árnyékolják be az előkészületeket. Az angol és skót válogatottak képviselői emberi lakhatásra alkalmatlannak és nem biztonságosnak nyilvánították a még befejezetlen Nemzetközösségi Játékok Falut, poshadt vízről, kóbor kutyákról és hanyag szennyvízkezelésről beszámolva.
„Tisztában vagyunk néhány itt tartózkodó hivatalos személy aggodalmával az előkészületeket illetően. De biztosak vagyunk abban, hogy a csapatok érkezésére minden rendben lesz” – ragaszkodott Lalit Bhanot, a szervezőbizottság főtitkára ahhoz, hogy kézben tartják a dolgokat.
Ennek ellenére Kanada, a Skócia és Új-Zéland is jelezte, hogy sportolóik csak a tervezettnél később utaznak a helyszínre, az ausztrál kormány terrorista támadás szempontjából magas rizikófaktorú eseménynek minősítette a játékokat, miután a hét elején két tajvani turistát meglőttek Delhi külvárosában, míg a hármasugrás címvédője, az angol Phillips Idowu Twitter üzenetben adta közre, hogy családjára való tekintettel és saját biztonsága érdekében távol marad a versenytől.
A Nemzetközösségi Játékok a második legnagyobb multisport esemény az Olimpia után. Delhiben 73 nemzet jelezte részvételét.

Forrás: telegraph.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Megaszerződést kötött a Madison Square Garden és a JP Morgan

A világ egyik legismertebb sportcsarnoka és a világ egyik legrégebbi pénzügyi szervezete bejelentette minden idők legnagyobb léptékű névadó partneri együttműködését.

Close