olimpia, rövidhír, Sportmarketing — 2010/09/15 at 15:36

Kevesebb turistára számítanak a britek az olimpia évében

by

A britek nemzeti turisztikai hivatala, a VisitBritain szerint összességében kevesebb külföldi vendég várható az országba 2012-ben. Az olimpia ugyanis hosszú távon fejti ki turizmus fellendítő hatását, rövid távon sokakat távol tartanak a magas árak és a várható tömeg.

A 2012-es londoni olimpia logójaNoha 320 ezer sport-turista érkezésével számolnak Londonban 2012 július-augusztusára az olimpiai játékokra, lehet, hogy ez nem elegendő a más területeken elveszített látogatók számának kompenzálására. A drága repülőjegyek és szálláshelyek, valamint a zsúfoltság miatt a potenciális nyaralók fókuszából könnyen kikerülhet az angol főváros, ráadásul éppen a főszezonban. Hosszú távon viszont biztosan kedvező hatása lesz a nemzetközi figyelemnek, ami Londonra irányul az olimpiának köszönhetően.
Sydney és Athén hasonló tapasztalatokon esett át, rövid távon nem, csak hosszabb távon tudott profitálni a turisztikai szektor a játékokból.
„Fenntartani a vendégek szokásos számát az év során, meglehetősen szép teljesítmény lenne. Minden erőnkkel azon leszünk, de nem lesz könnyű. A fontos szempont azonban a hosszú távú kedvező hatás és az, hogy tudatosítsuk, nemcsak Londonról van szó, hanem egész Nagy-Britanniáról” – nyilatkozta Christopher Rodrigues, a turisztikai hivatal elnöke.
Bár az olimpiai események többségét Londonban rendezik, a VisitBritain szeretné elérni a televíziós társaságoknál, hogy lehetőleg külső helyszínekről is közvetítsenek. Így próbálják erősíteni az üzenetet, hogy az egész ország elérhető a látogatók számára, nemcsak a főváros, valamint felhívni a figyelmet, hogy London kívül más városok is szolgálhatnak belépési célpontként.
„Tárgyalunk például a japán tévésekkel, hogy egyik állomásuk legyen a Királyi Botanikus Kertek területén, kissé távolabb az olimpiai helyszínektől, mert a japán vendégek számára vonzóak a szép kertek” – világított rá a terv lényegére Rodriguez.
Tavaly 28 millió turistát fogadott Nagy-Britannia.

Forrás: telegraph.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Újabb csavar a legfurcsább NHL bérezési ügyben

Amikor már úgy tűnt, végleg lezárult az Ilja Kovalcsuk és a New Jersey Devils közötti megaszerződés egész nyáron át tartó...

Close