autósport, rövidhír, Sportgazdaság — 2010/09/09 at 15:20

Jövőre már húsz futam a Forma 1-ben, de marad a 12 csapat

by

A Nemzetközi Automobil Szövetség [FIA] döntése értelmében jövőre az Indiai Nagydíjjal húsz futamosra bővül a Forma 1 versenynaptára. A minden eddiginél hosszabb szezont viszont az ideihez hasonlóan 12 istálló részvételével rendezik, mert az új jelentkezők közül egyik sem felelt meg a FIA kritériumainak.

A Nemzetközi Automobil szövetség tegnap nyilvánosságra hozta a Forma 1 jövő évi versenynaptárát. A rekord hosszúságú szezonban október 30-án kapott helyet a 2011-ben debütáló India Nagydíj. Az első futamot március 13-án rendezik Bahreinben, az utolsót pedig november 27-én Brazíliában, amely Abu Dhabit váltja a szezonzáró verseny házigazdájaként. Az első európai futam jövőre nem Spanyolországban, hanem Törökországban lesz, és május 8-ig kell rá várnia a rajongóknak. A Magyar Nagydíj július 31-ére került.
Döntés született abban is, hogy csak a versenynaptár bővül, a résztvevő istállók száma nem. A 13. hely akkor vált szabaddá, amikor az idei sorozat négy újonca közül az US F1 az utolsó pillanatokban pénzügyi nehézségekre hivatkozva visszalépett. A megüresedett helyre olyan csapatok pályáztak, mint a korábbi világbajnok Villeneuve nevével fémjelzett olasz Durango, a már tavaly is próbálkozó spanyol Epsilon Euskadi, vagy a szerb Stefan GP, de egyik sem felelt meg a FIA szigorú követelményeinek.

Forma 1 versenynaptár 2011

IdőpontHelyszín
Március 13.Bahrein
Március 27.Ausztrália
Április 10.Malajzia
Április 17.Kína
Május 8.Törökország
Május 22.Spanyolország
Május 29.Monaco
Június 12.Kanada
Június 26.Spanyolország
[Európai Nagydíj]
Július 10.Nagy-Britannia
Július 24.Németország
Július 31.Magyarország
Augusztus 28.Belgium
Szeptember 11.Olaszország
Szeptember 25.Szingapúr
Október 9.Japán
Október 16.Dél-Korea
Október 30.India
November 13.Abu Dhabi
November 27.Brazília

Forrás: news.bbc.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Gólöröm szépségversenyt hirdet a Burger King

Hamar lecsapta a Burge King a Stjarnan FC labdarúgói által feladott labdát. Az izlandi első osztályban szereplő klub arról lett...

Close