Bombaformában a kézi BL

by

Két friss partnerrel az oldalán vág neki a szezonnak a tavaly megújult Kézilabda Bajnokok Ligája. A VELUX és az UNICEF csatlakozott az európai klubszintű kézilabda első számú sorozatához, amelynek legutóbbi négyes döntőjére rekordszámú közönség volt kíváncsi a helyszínen és a képernyőn keresztül egyaránt.

Velux EHF Bajnokok Ligája logóA májusi Final Four városában, Kölnben tartott ma sajtótájékoztatót az Európai Kézilabda Szövetség [EHF]. A szervezet bejelentette, hogy az előző kiírásban megreformált Bajnokok Ligája sikerének köszönhetően sikerült fokoznia televíziós jelenlétét a kulcsfontosságú piacokon. A közvetítések népszerűsége Lengyelországban, Oroszországban, Svájcban, Romániában és a Jugoszláv utódállamok területein új szerződéseket hozott, amelyek létrejöttét részben már az EHF új médiapartnere, a sportsman media group segítette.
A nyilvánosságra hozott adatok szerint a tavalyi szezonban összesen 2670 óra férfi kézi BL került adásba a Global MMK által elemzett 21 országban, 322 százalékos növekedést mutatva az egy évvel korábbihoz képest. A legnépszerűbb része a sorozatnak természetesen a négyes döntő volt, ezen belül is a német THW Kiel győzelmével véget ért finálé a Barcelona ellen. A mérkőzés rekordot állított fel helyszíni [19374] és tv-nézők [950 ezer, a csúcsidőben 1,3 millió] tekintetében egyaránt.
A legújabb trendeknek megfelelően, a szurkolók globális elérése érdekében idén az EHF az online jelenlétre is ráerősít, a szövetség ingyenes platformján, az ehftv.com-on a mérkőzések többsége élőben lesz látható összefoglalók, magazinműsorok kíséretében. Újdonság a „Match of the Week” című program, amely a forduló legjobb, legizgalmasabb mérkőzését mutatja majd angol nyelvű kommentárral.
A kézi BL új kiírására az EHF a VELUX-szal kötött hároméves névadó szponzori megállapodást. Az építőiparban érdekelt cég az együttműködés értelmében kiemelt megjelenést kap a meccseknek otthont adó csarnokokban és a tv-közvetítések során, valamint logója szerepel a sorozat új emblémájában.
Friss hír még, hogy a szövetség jótékonysági partnere ezentúl az UNICEF. Az ENSZ Gyermekalapja a VELUX EHF Final Fourra eladott minden egyes jegy árából adományt kap, de egyéb kezdeményezések is felhívják majd a figyelmet a nemzetközi jótékonysági szervezet tevékenységére.
A Bajnokok Ligája négyes döntőjét a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét a kölni LANXESS Arénában rendezik. A 2011 május végi kétnapos rendezvényre 40 ezer nézőt és még több érdeklődőt várnak, akik a legmagasabb szintű kézilabda mellett színes helyszíni programokra számíthatnak, élőzene, promóciós standok, közönségszórakoztató játékok formájában. Sőt, ha szerencséjük van, még a VELUX EHF Final Four nagykövetével, a svéd legenda Stefan Lövgrennel is összefuthanak.

Forrás: EHF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Feyenoordé lehet Európa első nullenergia-stadionja

Az Eneco, holland energiavállat által végzett kutatás szerint a Feyenoord új stadionja lehet a leginkább környezetbarát komplexum Európában. A gyors...

Close