autósport, rövidhír, Sportgazdaság, Sportpolitika — 2010/08/31 at 16:25

Gyulay Zsolt a Hungaroring új elnök-vezérigazgatója

by

Ahogyan várható volt, Palik László kilenc év után távozik az állami többségi tulajdonban lévő Hungaroring Sport Zrt. éléről. Helyét elnök-vezérigazgatóként a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Gyulay Zsolt veszi át, akinek határozatlan időre szóló megbízatása a mai naptól érvényes.

Már a 2010-es Magyar Nagydíj előkészületei közben felröppent a hír, hogy Palik László távozik a Hungaroring elnöki székéből, de hivatalosan csak ma délelőtt a mogyoródi pályán tartott sajtótájékoztatón jelentették be. Palik családi okokkal indokolta távozását, a jövőben szeretne több időt tölteni feleségével és két kicsi gyermekével.
Utóda a korábbi kajakozó Gyulay Zsolt, aki sportpályafutását követően dolgozott az Arena marketing igazgatójaként, majd az Újpest FC labdarúgó klub ügyvezetőjeként, valamint szerepet vállalt a Magyar Kajak-Kenu Szövetségben, legutóbb pedig a Magyar Olimpiai Bizottság egyik alelnökének választották.
Halasi Tibori, az állami többségi tulajdonban lévő Hungaroring Zrt. felügyeletét ellátó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elnöke arról tájékoztatott, hogy a társaság. közgyűlése egyhangúlag döntött Gyulay kinevezése mellett. Elmondása szerint olyan vezetőt kerestek, akinek jelentős sporteredményei vannak, és a gazdasági életben is megfelelő tapasztalattal rendelkezik. Az állam, mint többségi tulajdonos költséghatékony, takarékos, de szükség esetén értéknövelő vagyongazdálkodást vár Gyulaytól.
„Az államnak elsősorban országimázs szempontjából fontos a magyar futam, mert olyan pozitívumokat hoz az országnak, amely nem a gazdaságosság szempontjából mérhető” – mondta Halasi kiemelve, hogy a Magyar Nagydíj a jelenlegi szerződés szerint 2016-ig biztos pont a versenynaptárban.
„Kicsit meglepő volt, amikor Fellegi Tamás miniszter tavasszal megkeresett, de nem szoktam elugrani a feladatok elől, szeretnék itt is bizonyítani” – nyilatkozta Gyulay. „Azért vállaltam el a posztot, mert szerintem a magyar Forma-1-es futam nemzeti ügy, ami mindannyiunknak nagyon fontos. Több hónapja egyeztettünk Palik Lászlóval, végigkísértem vele az idei magyar futamot, elhatároztuk, hogy igyekszünk egy példaértékű átadás-átvételt végrehajtani. A jövőben szeretném felelős gazdaként, az állam szempontjait szem előtt tartva irányítani társaságot, a szakmai kérdésekbe igyekszem nem beleszólni.”
Palik 2001-től volt a Hungaroring elnöke, nevéhez fűződik a pálya 2003-as átépítése, amire azért volt szükség, hogy a Forma-1-es világbajnokság Magyarországon maradhasson. Szintén az ő elnöksége alatt, 2008-ban történt a boxutcák meghosszabbítása, paddock terület bővítése és a kiszolgáló épületeket modernizálása. Palik hivatali ideje alatt a Forma 1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone többször is meghosszabbította a magyar állammal kötött szerződését.
Gyulay a vezérigazgatói poszton Dancsó Pált követi, aki cégvezetőként dolgozik tovább a társaságnál.

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3D-ben nézhető az US Open

A torna történelme során először lesz 3D közvetítés a ma rajtoló US Openről. Az újdonság a versenyt rendező Amerikai Tenisz...

Close