rövidhír, Sportmarketing — 2010/08/27 at 17:32

Sporttal a bűnözés és munkanélküliség ellen

by

Boris Johnson, London polgármestere 4 millió font összegű sport alapot hozott létre olyan szociális problémák kezelése érdekében, mint a bűnözés vagy a munkanélküliség. A projekt célja az is, hogy az angol főváros és vonzáskörzete lakóit testmozgásra és egészsége életmódra ösztönözze.

A kezdeményezés keretében londoni közösségi szervezetek nyújthatják be pályázataikat az alaphoz, hogy a sport társadalomfejlesztő hatását tudatosítsák a helyiekben, és kipróbálási lehetőséget adjanak rá a gyakorlatban. Az elnyerhető támogatások nagyságrendét 50 és 250 ezer font között határozták meg, és a tenderek a következő hármas kritériumrendszer alapján kerülnek elbírálásra: a megvalósítandó program támogassa a 16-25 éves hátrányos helyzetű, vagy problémás fiatalokat, az egészséges életmódot hirdesse, növelve az aktívan sportolók számát, valamint fejlessze a közösséget.
A pályáztatás két ütemben történik, az első szakaszban összességében 2 millió font lesz lehívható október 1-ig, a második szakaszban, 2011-ben pedig az előírt keret másik fele, azaz újabb 2 millió font. Az első körben 10-12 sikeres pályázatra számítanak a koordinátorok.
„A sport szépsége, hogy képes összehozni különböző hátterű embereket egy pozitív aktivitás céljából, és nem utolsó sorban egészségesen tartja a fiatalokat. Ezenkívül óriási szellemi ösztönzést is ad, amely segít leküzdeni a bűnözést, a gyenge tanulmányi eredményeket, vagy a közösségi kohézió hiányát. A legnagyobb sportünnepre, a 2012-es olimpiára készülve nem szabad elfelejteni ígéretünket, és széles néprétegeket érintő sporteseményeket biztosítani a londoniak számára, beleértve azokat is, akiknek a legnagyobb szüksége van a segítségünkre”- nyilatkozta Johnson.

Forrás: london.gov.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Usain Bolt rekordösszegű szerződést kötött a Pumával

Napjaink első számú sprintere, Usain Bolt 2013 végéig meghosszabbította szerződését a Pumával egy olyan összegért cserébe, amelyre még nem volt...

Close