autósport, Sportgazdaság, Sportpolitika — 2010/07/29 at 14:17

Monaco tíz évet hosszabbított a Forma 1-ben

by

A Bernie Ecclestone-nal folytatott szóbeli pszichológiai hadviselés után a monacói nagydíj szervezői 2020-ig meghosszabbították tagságukat a Forma 1-ben.

10_07_29_A monacói versenypálya legendás hajtűkanyarjaA Forma 1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, Bernie Ecclestone az utóbbi időben többször hangoztatta, hogy nincsen pótolhatatlan helyszín, és felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben a csapatok húsz futamban maximalizálják a rendezvények számát, hagyományosnak mondható pályák kerülhetnek ki a versenynaptárból, a száguldó cirkusz térhódítása ugyanis nem állhat meg. Az idén Dél-Koreával, jövőre Indiával, 2012-ben pedig az egyesült államokbeli Austinnal és a következő téli olimpiának otthont adó oroszországi Szocsival bővül a program a tervek szerint.
„Úgy gondolom, hogy meglennénk Monaco nélkül, ráadásul nem fizetnek eleget. Az európai helyszíneknek többet kell fizetniük, máskülönben új helyekre megyünk” – nyilatkozta július közepén Ecclestone.
A monacói hercegség futamszervezői meglepve értesültek a bejelentésről. „A Monacói Autóklub nem kívánja kommentálni Ecclestone úr bejelentését a monacói Forma 1-es futammal kapcsolatban. Feltételezzük, hogy ez kizárólag Ecclestone úr véleménye, a média pedig fölerősítette. A realitás jóval egyszerűbb: a tárgyalások jelenleg is folynak a Monacói Autóklub és a Forma 1 menedzsmentje között. Ennek eredményét a megfelelő időben közölni fogjuk” – tették közzé a honlapjukon.
Sokat nem kellett várni a tárgyalások kimenetelére, mert a hét közepén bejelentették, hogy újabb tíz évre biztos a helyük a versenynaptárban. A szerződést Bernie Ecclestone és Michel Boeri, a Monacói Autóklub elnöke írták alá.
A hercegség utcáin 1929 óta rendeznek autóversenyeket, és Monaco szerepelt az első, 1950-es Forma 1 szezonban is. A versenyzők és a szponzorok körében hatalmas népszerűségnek örvendő, magas presztízsű futam 1955 óta megszakítás nélkül szerepel a száguldó cirkusz programjában.

Forrás: espnf1.com, f1hirek.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az Eurosport elkezdte a londoni olimpiához kapcsolódó reklámidő értékesítését

Az Eurosport sportcsatorna már értékesíti a 2012-es londoni olimpiához köthető reklámidőt. A Játékokról való közvetítések mellett a felvezető műsorokban találhatók...

Close