Rooney-ék vb-kudarca miatt olcsóbbak a jegyek az angol-magyarra

by

Miután hivatalossá vált, hogy a Nationwide nem hosszabbítja meg a szerződését az Angol Labdarúgó Szövetséggel [FA], a szervezet bejelentette, hogy 33 százalékkal csökkenti a válogatott következő, Magyarország elleni barátságos mérkőzésére szóló jegyek árát.

A Nationwide 11 év partnerség után határozott úgy, hogy nem folytatja a közös munkát a szövetséggel. A lépés nem meglepő, a lakásokhoz kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat a dél-afrikai vb előtt a kész lett volna – a korábbi feltételeknek megfelelően – 20 millió fontot fizetni további négy évre, de az FA a jó szereplésben bízva ennél többet szeretett volna elérni, és elutasította az ajánlatot.
Az angol válogatott gyenge világbajnoki teljesítményével nemcsak főszponzorát veszítette el, hanem a drukkerek bizalmát is. „Elfogadjuk, hogy időbe telik, amíg újra megszerezzük a szurkolók támogatását. A Magyarország elleni mérkőzésen talán kevesebb néző lesz a Wembley-ben a szokásosnál, de ez érthető” – nyilatkozta Adrian Bevington, az FA kommunikációs igazgatója.
Az FA nem volt hajlandó elárulni, hogy mennyi jegyet adtak el Anglia első mérkőzésére a világbajnokságtól való korai búcsú óta. „Megértjük, hogy a szurkolók, valamint a szélesebb publikum haragos és frusztrált. Nagyra értékeljük, hogy ezrek kísérték el a csapatot Dél-Afrikába, amely egy kisebb vagyonba került számukra. Érthető, hogy cserbenhagyva érzik magukat. A mi feladatunk, hogy azonnali és hosszú távú tervek bevezetésével megadjuk az esélyt a válogatottnak a jövőbeni tornákon való sikeres szereplésre”- magyarázkodott Bevington.
Az angol szövetségnek három hete van, hogy más céget találjon a Nationwide helyett, különben főszponzor nélkül kell felkészülniük a Magyarország elleni augusztus 11-i barátságos mérkőzésre.
Több kategóriában is olcsóbbak lesznek a belépők a meccsre, a csökkentés akár az árak egyharmadát is jelentheti. Jellemzően 20 és 40 font között lehet jegyhez jutni, de legjobban a családosok járnak, a két felnőttnek és két gyereknek szóló családi belépők 60 fontba kerülnek.

Forrás: bbc.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

NEMCSIK BALÁZS, az EHF kommunikációs menedzsere

Megszólalnak a hazai sportmarketing, sportgazdaság piac szereplői a sportolóktól kezdve, az ügynökségeken át, az állami szféra érintettjeiig. Az egyéni vélemények...

Close