kerékpár, rövidhír, Sportszponzoráció — 2010/07/02 at 15:52

Futurisztikus kerékpárosok

by

A HTC-Columbia kerékpáros csapat két online nagyhatalommal, a Skype-pal és a Google-lel való együttműködést jelentett be a  Tour de France előtt. A HTC-Columbia élen járó technológiai megoldásokat, interneten keresztüli interjúkat, sajtótájékoztatókat, valós idejű versenyinformációkat ígér a holnap rajtoló francia körversennyel kezdődően.

A kerékpárosok talán a leginkább mozgásban lévő, legtöbbet utazó sportolók. A világ egyik első számú csapatánál a kerekesek 20 különböző országából származnak, és rengeteget kommunikálnak egymással, illetve trénereikkel edzés és verseny közben, valamint távol lévő családtagjaikkal, barátaikkal a pihenőidőben.
A Skype – nagyrészt ingyenes – internetes kommunikációs rendszer használata már három éve alapvető a HTC-Columbiánál, de most hivatalos formát is öltött. A csapat az anyagi támogatáson kívül hozzájut a Skype legújabb szolgáltatásaihoz, amely segíti a gazdaságos működést az ingyenes hang- és videóhívásoknak köszönhetően, legyen szó üzleti vagy magánbeszélgetésről. Továbbá a kerékpárosok aktívan fogják használni a platformot és elérhetők lesznek a világsajtó képviselői számára a Skype-on keresztül videóinterjúk készítésére.
A Skype logója megjelenik a HTC-Columbia mezén, amelyet a holnap kezdődő háromhetes körverseny, a Tour de France során kezdenek el használni. A sportolók és csapatvezetők Skype-pal kapcsolatos élményeiről készült videó megtekinthető itt.
A HTC-Columbia tulajdonosa, a High Road Sports a Google-lel való együttműködésről is beszámolt, amelynek célja, hogy a közönség minden eddiginél közelebbről tapasztalhassa meg a Tour de France versenyélményét. A Google népszerű alkalmazásaira – Google Maps, Street View, Google Earth, Android, My Track – támaszkodva a szurkolók és érdeklődők a kerékpárosok olyan adataihoz férhetnek hozzá valós időben, mint a sebesség, a pulzus, az erőkifejtés, vagy a földrajzi helyzet.
„Ez egy különleges módja annak, hogy a kerékpársport rajongói átérezhessék, min mennek keresztül a versenyzők a szakaszok során, és követni tudják a világ élvonalába tartozó kerekeseinek teljesítményét” – nyilatkozta Dylan Casey, a Google termék menedzsere, egykori profi kerékpáros.

Forrás: highroadsports.com, skype.com

One Comment

  1. Könyvek a kerékpározás témakörében: http://konyv-konyvek.hu/kerekparozas. Érdemes szétnézni, ha valakit komolyan érdekel a sportág.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mégis jöhet a technológia a futballpályákra?

Sepp Blatter, a FIFA elnöke bejelentette, hogy korábbi álláspontjával ellentétben a szervezet újratárgyalja a modern technológiai megoldások bevezetését a labdarúgásba....

Close