labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2010/06/24 at 13:21

Vuvuzela gomb a Youtube videók lejátszóján

by

Miközben a televíziós társaságok arra törekednek, hogy a nézők kérésére kiszűrjék a labdarúgó világbajnokság közvetítése során a vuvuzela idegesítő zümmögését, a Youtube olyan gombot illeszt egyre több videója lejátszójába, amely valóságos vuvuzela hangorkánt kreálva szinte teljesen elnyomja a videó eredeti hangját.

A dél-afrikai labdarúgó világbajnokság hangszere, a körülbelül egy méter hosszú levegőkürt, a vuvuzela sok vitát okozott monoton, a mérkőzés ritmusához nem alkalmazkodó, viszont minden más szurkolást elnyomó hangja miatt. A tévécsatornák a nézői panaszok miatt próbálják kiszűrni a közvetítéseikből. A FIFA vizsgálta az ügyet, de nem járult hozzá a vuvuzela kitiltásához a stadionokból, mert az a helyi kultúra szerves része és a helyiek szerint a buzdítás szerves része.
A Youtube viszont a televíziós társaságokkal éppen ellenkezőleg cselekedett. A vuvuzela hangjának videókból való kiszűrése helyett, egy futball labda ikont illeszt egyre több lejátszója jobb alsó sarkába, amelyet lenyomva a videók eredeti hangját is elnyomó vuvuzela hangzavart kreálhatunk.
És hogy ennek mi az értelme? Azt én is szeretném tudni. Könnyen lehet, hogy a vb-láz ment a Youtube fejlesztőinek agyára, vagy csupán a vuvuzela kedvelőinek szeretnének kedveskedni ezzel az ajándékkal.

Vuvuzela ikon a Youtube-on

Próbáld ki a vuvuzela gombot ezen a videón.

Forrás: techcrunch.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Drámaian csökkent a patinás angol lóversenyek nézettsége

Június első felében két nagy hagyományokkal rendelkező angol futam is szerepelt a nemzetközi lóverseny kalendáriumban, az Epsom Derby és a...

Close