FIFA, labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2010/06/17 at 19:35

A FIFA és a Google együttműködése a világbajnokság során

by

A dél-afrikai labdarúgó világbajnokság alkalmából a FIFA és a Google online alkalmazások sorát dolgozta ki közösen, hogy segítsen a szurkolóknak naprakész lenni a torna történéseit illetően és egyszerűsítse a keresési folyamatokat.

Azt kihasználandó, hogy az egy hónap hosszúságú futball fiesztát rajongók milliói követik figyelemmel világszerte, a FIFA és a Google olyan online alkalmazásokat fejlesztett ki együttes munkával, amelyek megkönnyítik a világbajnoksággal kapcsolatos hírek, információk gyors és hatékony elérését, valamint lehetővé teszik a személyre szabottság nyújtotta előnyök élvezetét:

  • A legfontosabb kulcsszavakra, kifejezésekre keresve rögtön látjuk azokat az adatokat, amelyek iránt érdeklődünk a találati oldal tetején anélkül, hogy bármilyen oldalra be kellene lépnünk. Például, ha kifejezetten Olaszország eredményeire, menetrendjére, állására vagyunk kíváncsiak, elég beírni a Google-be, hogy „world cup italy” és máris láthatjuk, mit játszottak eddig, soron következő mérkőzéseik időpontjait és a csoportjuk állását.

Google world cup Italy

  • Hasonlóan működik a Google „a world cup”, „world cup group a” kifejezések mintájára készült keresések esetén is – tehát ha a világbajnokságról általánosan, vagy valamelyik csoportról, csapatról szeretnénk többet megtudni.
  • Google Chrome-ot használva személyre szabható a böngésző a kedvenc csapatunk témájával. Beállítható, hogy megkapjuk a legfrissebb híreket, statisztikákat, vagy azonnal értesüljünk arról, ha csapatunk gólt szerez.
  • Ha valaki az iGoogle szolgáltatást használja, rengeteg egyénre szabott vb-alkalmazás közül válogathat oldala egyénivé varázsolása során.
  • A FIFA és a Dél-Afrikai Turisztikai Hivatal extra információk sokaságával látta el a Google Maps-et a rendező városokkal, stadionokkal, látnivalókkal kapcsolatban, különböző különleges nézeteket – Street View, 3D View – biztosítva a felhasználók számára a maps.google.com/exploresouthafrica oldalon.
  • Végezetül egy érdekesség: a világbajnoksággal kapcsolatos keresések találati oldalának alján a Google felirat átalakul egy hosszú Goooooooooool! felkiáltássá.

Google Goooooooooool!Az alkalmazások hozzáférhetők a fifa.com, vagy a google.com/worldcup oldalakon keresztül.

Forrás: fifa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Zakumi, a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság kabalafigurája

Az 1966 óta tartó hagyománynak megfelelően az idei dél-afrikai labdarúgó világbajnokságnak is van hivatalos kabalája, amely a Zakumi névre hallgató...

Close