autósport, rövidhír, Sportpolitika — 2010/05/26 at 16:19

A Forma 1 visszatér Amerikába

by

Valóra vált a Forma 1 kereskedelmi jogainak igazgatója, Bernie Ecclestone álma, hogy szoros határidőn belül visszavigye a sorozatot az Egyesült Államokba. Az első futamot 2012-ben rendezik Texas állam fővárosában, Austinban, ahol új pályát építenek.

Az utóbbi időben Ecclestone több fórumon is hangoztatta, hogy szeretné, ha újra lenne Amerikai Nagydíj a versenynaptárban. Az ország komoly vásárlóerejével fontos piac a Forma 1 és a benne részt vevő gyártók számára, viszont a tengerentúlon a hatalmas rajongótáborral és rengeteg televíziós idővel rendelkező NASCAR sorozat az első számú autósport.
Ecclestone korábban New Yorkban álmodta meg az ideális helyszínt a városközponthoz közel, a felhőkarcolók árnyékában, de felmerült a legutóbbi, 2007-es futam házigazdájának, Indianapolisnak ismételt aktivizálása is. Új helyszín belépésére kevesen számítottak.
A száguldó cirkusz ura tíz évre szóló szerződést kötött a versenyt szervező Full Throttle Productions irodával. Ecclestone elsősorban azt emelte ki a projekttel kapcsolatban, hogy Austinban a Forma 1 igényeinek megfelelően építenek egy teljesen új pályát, és nem a sorozatnak kell alkalmazkodnia az amerikai pályákhoz, ahogyan az korábban megszokott volt.
A Full Throttle Productions képviselője, Tavo Hellmund azt nyilatkozta, büszke arra, hogy sikerült elérni, amiért az elmúlt években keményen dolgoztak, vagyis Forma 1 nagydíjat rendezni Austinban és ezzel visszavinni a sorozatot az Egyesült Államokba. Az új pályáról mindössze annyit árult el, hogy a repülőtér tizenöt kilométeres körzetében épül majd, és legalább 4,5 kilométer hosszú lesz.
A Forma 1 kalendár tizenkilenc versenyről húszra fog bővülni 2011-ben, azonban 2012-re három nagydíjnak is – japán, kínai, török – lejár a szerződése.

Forrás: f1hirek.hu, miamiherald.com

One Comment

  1. Pingback: A Forma 1 mellett MotoGP futam is lesz Austinban | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Költözhet a Roland Garros

Könnyen előfordulhat, hogy a Roland Garros már csak néhány évig ad helyt a legnagyobb salakpályás tenisz tornának, mert a szervezők...

Close