rövidhír, Sportgazdaság, tenisz — 2010/05/25 at 10:59

Költözhet a Roland Garros

by

Könnyen előfordulhat, hogy a Roland Garros már csak néhány évig ad helyt a legnagyobb salakpályás tenisz tornának, mert a szervezők és a Francia Tenisz Szövetség szeretnék megoldani a helyszín szűkösségéből adódó egyre súlyosabb méretproblémákat.

Roland Garros logóA jelenlegi szerződés 2015-ig él, és elképzelhető, hogy utána új helyre költözik a francia nyílt teniszbajnokság a történelmi Roland Garros-ról, ahol 1928 óta rendezik a tornát. A hagyomány megszakításának első számú oka a napjainkban szűkösnek számító helyszín lenne, amely kellemetlenséget okoz a nézők, a média, a szponzorok és a személyzet számára. Az évi 450 ezer látogatót nem tudja megfelelően kiszolgálni a terület, a kevés fedett pálya miatt pedig a játékosok vannak az időjárás szeszélyeire bízva.
„Két lehetőségünk van: bővülünk, vagy elköltözünk. Az elmúlt tíz évben a többi három Grand Slam helyszín sokat fejlődött az infrastruktúrát tekintve. A Roland Garros sem maradhat ebben a formában” – nyilatkozta a versenyigazgató, Gilbert Ysern.
Amíg Wimbledont és az Ausztrál Open-t több mint húsz hektárnyi területen rendezik, és a US Open-t közel tizennégy hektáron, addig a Roland Garros-t csupán nyolc hektáron.
A Francia Tenisz Szövetség első választása a maradás és bővítés lenne két új stadion építésével. Ezt a változatot támogatja a játékosok többsége is, a 200 millió eurós projekthez azonban nehezen kap építési engedélyt a szervezet.
Költözés esetén három helyszín jöhet szóba: Marne-le-Vallée, ahol Disneyland is található, Versaille, vagy Ysern. Amennyiben új helyre települne át a torna, a szövetség mindenképpen új központot kapna és 55 salakpályával ellátott komplexum épülne, két behúzható tetejű stadionnal, amelyek 18, illetve 12 ezer néző befogadására alkalmasak.

Forrás: sportsillustrated.cnn.com

One Comment

  1. Pingback: Felújítják a Roland Garros-t | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Wenlock és Mandeville, a londoni olimpia kabalafigurái

A Londoni Olimpia Szervező Bizottsága bemutatta a játékok két kabalafiguráját, Wenlockot és Mandeville-t, amelyek formabontó külsejükkel leginkább a gyerekekre kívánnak...

Close