olimpia, rövidhír, Sportmarketing — 2010/05/21 at 15:33

Wenlock és Mandeville, a londoni olimpia kabalafigurái

by

A Londoni Olimpia Szervező Bizottsága bemutatta a játékok két kabalafiguráját, Wenlockot és Mandeville-t, amelyek formabontó külsejükkel leginkább a gyerekekre kívánnak hatással lenni.

A tervezőjük, Grant Hunter által “mágikus lényeknek” nevezett kabalák kinézete meglehetősen furcsa. Nem ölelnivaló, aranyos figurák, hanem érdekes, futurisztikus teremtmények – pont amilyennel az előzetes felmérés során megkérdezett gyerekek szívesen játszanának.

Wenlock és Mandeville
Nevüket két kisebb angliai településről kapták. Pierre de Coubertin bárót hozzásegítette a modern kori olimpia eszméjének kitalálásához az 1890-ben Much Wenlock városába tett látogatása, ahol a helyi orvos azért rendezett évente játékokat, hogy a helyiek morális, fizikai és intellektuális fejlődését segítse. A paralimpiai mozgalom pedig Mandeville-ből indult a második világháború után. Ezért lett Wenlock az olimpia, Mandeville pedig a paralimpia hivatalos kabalája.

Wenlock és Mandeville jelképei
A lények egyszeműek, és a túlméretezett látószervek a kamera lencséjét jelképezik, amellyel megörökítik élményeiket. Fejük tetején a sárga fények London jellegzetességire, a taxikra utalnak. Wenlock narancssárga- fehér testén a londoni olimpia logója látható, és öt karkötőt visel, amelyek az olimpiai öt karikát szimbolizálják, míg érdekes fejformája a dobogóra emlékeztet. A kék Mandeville ábrázata leginkább a kerékpárosok sisakjára hasonlít. A születésüket bemutató animációs film a díjnyertes gyermekirodalom szerző, Michael Morpurgo ötlete alapján készült.

A szervezők azt remélik, hogy a figurák fogadtatása sokkal pozitívabb lesz, mint a londoni játékok graffitire hasonló logójáé. Reményeik szerint mintegy 15 millió font bevétel származik majd az eladásukból, amely a tervezett merchandising értékesítés 20 százaléka.

Forrás: telegraph.co.uk, vancouversun.com

One Comment

  1. Pingback: Termék neve: Londoni Olimpia, Származási hely: Kína | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

140 jegy kelt el percenként az ATP World Tour Finals-ra

Óriási az érdeklődés az ATP World Tour Finals iránt: a rendezők 100 ezer jegyet adtak el az értékesítés első 12...

Close