rövidhír, Sportgazdaság, tenisz — 2010/05/20 at 13:43

140 jegy kelt el percenként az ATP World Tour Finals-ra

by

Óriási az érdeklődés az ATP World Tour Finals iránt: a rendezők 100 ezer jegyet adtak el az értékesítés első 12 órájában az év végén a londoni O2 arénában megrendezésre kerülő tenisz tornára.

A jegyek hétfő éjféltől vásárolhatók, és rögtön nagy volt a roham. Az ATP elnöke, Adam Helfant így nyilatkozott erről: „Sikerült rock-koncertszerű atmoszférát teremtenünk, amilyet még soha nem tapasztaltak a szurkolók vagy a játékosok.”
A tavalyi verseny 15 mérkőzésének nagy része teltházas volt, és a rendezvény rekordot jelentett a fedett pályás tenisz tornák között az összességében több mint 256 ezer nézővel. Az előző évihez hasonló komoly érdeklődés nem meglepő, mert a nézők 98 százaléka nyilatkozta azt, hogy újra eljönne, és 95 százalékuk, hogy javasolná is ismerőseinek az eseményt.
A 2009-es ATP World Tour Finals során készített felmérések eredményeit a szervezők felhasználták az idei módosítások elvégzéséhez is: a mérkőzések 45 perccel hamarabb kezdődnek majd, hogy a szurkolók kényelmesen elérhessék az utolsó tömegközlekedési eszközöket a greenwich-i helyszínről London belvárosába. Szintén a közvélemény kutatásnak köszönhető, hogy a legolcsóbb jegyek ára idén nem változik, továbbra is 20 fontba kerülnek, és a 16 éves, vagy annál fiatalabb gyerekek fél áron juthatnak a belépőkhöz. Tavaly a megkérdezettek 95 százaléka gondolta úgy, hogy a tikettek nagyon jó ár/érték arányt képviselnek.
A rendezők idén közel hétezer négyzetméter területű szurkolói részt is kialakítanak, ahol 400 jegy nélkül maradt néző követheti figyelemmel a mérkőzéseket. „Naponta 5-7 ezer ember látogat ki az O2-be, akik nem a rendezvényre jönnek. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy lekössünk egy olyan új közönséget, amely soha nem látott még élőben tenisz meccset, bevonzzuk őket, és népszerűsítjük a sportágat” – nyilatkozta Chris Kermode, az eseményt menedzselő igazgató.
Az ATP World Tour Finals a Grand Slam versenyek után a legjelentősebb tenisztorna, amelyre minden esztendőben az év végén kerül sor. Csak az adott év nyolc legeredményesebb férfi teniszezője vehet részt rajta, vagyis az ATP Race első nyolc helyezettje. 2009 é 2012 között az ATP World Tour Finals-t a londoni O2 arénában rendezik meg.

Forrás: atpworldtour.com, telegraph.co.uk, wikipédia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Tiger Woods újabb hihetetlen ajánlatot kapott: 100 millió dollár, öt évre, erkölcsi megítélés nélkül

A Bodog online fogadóiroda 100 millió dollár értékű, öt évre szóló szponzori szerződét ajánlott Tiger Woods-nak, függetlenül attól, hogy házasságtörési...

Close