labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság — 2010/05/13 at 10:49

Saját tévécsatornát indítana a francia profi labdarúgó liga

by

A francia professzionális labdarúgó ligákat tömörítő szervezet [LFP] felvázolta egy saját tulajdonban lévő fizetős tévécsatorna elindításának tervét a mérkőzések élő közvetítésére.

A tervezett csatorna a Ligue 1 és Ligue 2 – vagyis az első-, és másodosztály – bajnokságaiból mutatna összecsapásokat, párhuzamosan a még életben lévő Orange és Canal Plus szerződésekkel.
A France Telecom tulajdonában lévő Orange érkezése a helyi futball piacra éves szinten 850 millió dollár bevételt generált az LFP számára a közvetítési jogok értékesítéséből. Az Orange azonban legutóbbi közleménye szerint szeretné csökkenteni a sportadások jogi költségeit, amely a védekező lépés megtételére ösztönözte az LFP-t.
Frédéric Thiriez, az LFP elnöke, a saját csatorna létrehozásával szeretné biztosítani a lehetőséget a közvetítési jogok házon belül tartására a 2012 utáni időszakra, amikor lejárnak a szerződések az Orange és Canal Plus adókkal. Az utóbbi két csatorna, valamint a Numericable terjesztőként szerepelhetne a jövőben.

Forrás: sportspromedia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Újratölthető sörösdoboz a vb-re a hulladékcsökkentés érdekében

A SABMiller sörgyár szabadalma a teteje eltávolításával újratölthetővé alakítható sörösdoboz. Az újdonság a foci vb-n debütál és célja a hulladékcsökkentés,...

Close