Csányi Sándor lehet az új MLSZ-elnök

by

A Magyar Labdarúgó Szövetség [MLSZ] tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója hosszas mérlegelés után igent mondott az elnökjelölő bizottság felkérésére. Ha a közgyűlés megválasztja – a posztért várhatóan egyedüliként harcba szálló – Csányit, ő lesz a magyar labdarúgás első embere.

Nemes Ferenc, aki Kisteleki István – az előző hivatalban lévő elnök – távozása óta az MLSZ megbízott elnökeként tevékenykedik, elmondta, hogy május 29-ére alapszabályt módosító közgyűlést terveznek, amelyet egy hónapon belül követne a tisztújító közgyűlés. Tehát legkorábban június végén lehet új elnöksége a magyar labdarúgásnak.
Új elnök választásához nem feltétlenül lenne szükség az alapszabály megváltoztatására, de a hírek szerint Csányi kisebb testülettel, az általa elképzelt struktúrában irányítaná a szövetséget. Hivatalba lépéséhez szükséges az is, hogy a jelenlegi elnökség benyújtsa a lemondását. A tagok mandátuma ugyanis csak jövő év februárjában jár le, az OTP-vezér viszont saját embereivel szeretné megkezdeni a munkát – jóllehet az MLSZ szerint eddig nem egyeztettek személyi kérdésekről.
Bár az üzletember, amikor március 24-én felkérték a tisztség betöltésére, azt nyilatkozta, hogy végleges álláspontjának kialakításához tisztán kell látnia az MLSZ tényleges pénzügyi-gazdasági helyzetét illetően, valamint más lényeges, a magyar labdarúgással és a szövetséggel kapcsolatos kérdésekben, az érintettek tegnap cáfolták azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint Csányi az elmúlt egy hónapban átvilágíttatta az MLSZ gazdálkodását. Helmeczy László, alelnök szerint a szövetség pénzügyeit kizárólag a Felügyelő Bizottság vizsgálta ebben az időszakban. Igaz, a Felügyelő Bizottságot az MLSZ februári közgyűlése óta Csányi egyik OTP-s alkalmazottja, Kecskés László vezeti.
A futballtársadalom azt reméli Magyarország legbefolyásosabb üzletembere szerepvállalásától, hogy ez figyelemkeltő üzenet lesz a magyar és nemzetközi befektetők irányába, miszerint a magyar labdarúgás egy komoly dolog, komoly emberek foglalkoznak vele, érdemes bele tőkét fektetni.

Forrás: origo.hu

One Comment

  1. Pingback: Csányi Sándort megválasztották az MLSZ elnökének | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Német – dél-afrikai együttműködés és tapasztalatcsere a labdarúgásban

A Német Labdarúgó Liga [DFL] és a Dél-Afrika legmagasabb osztályú futball ligája, a Premier Soccer League [PSL] megállapodást kötött szakmai...

Close