labdarúgás, rövidhír, Sportpolitika — 2010/04/28 at 15:05

Német – dél-afrikai együttműködés és tapasztalatcsere a labdarúgásban

by

A Német Labdarúgó Liga [DFL] és a Dél-Afrika legmagasabb osztályú futball ligája, a Premier Soccer League [PSL] megállapodást kötött szakmai ismeretek, know-how egymás közti megosztására, valamint stratégiai partnerségre.

Németország -  Dél-Afrika együttműködés a labdarúgásbanAz előző és a mostani világbajnokság házigazdái között már eddig is szoros volt a kapcsolat: az országok, illetve labdarúgásuk vezetői többször találkoztak, hogy tanuljanak egymástól és tapasztalatot cseréljenek a nagyszabású esemény rendezésével kapcsolatban. A jövőben azonban nemcsak a vb-re koncentrálnak majd, hanem kiterjesztik az együttműködést a nemzeti bajnokságaikra is.
A közös munka a DFL nemzetközi tevékenysége mentén jött létre, amelynek keretében a német szervezet partnerének mondhatja az amerikai Major League Soccer-t [MSL] és az indiai All Indian Football Federation-t [AIFF].
„Meg vagyunk győződve arról, hogy a PSL személyében megtaláltuk a tökéletes partnert az afrikai kontinensen. A labdarúgás globális üzletté fejlődött mind a szurkolók, mind a technológia, mind a gazdaság tekintetében. Ezért az egyetlen logikus lépés a DFL számára, ha nemzetközi szintre emeli marketing tevékenységét stratégiai szövetségeket alkotva különböző ligákkal. A fenntartható fejlődés és a hitelesség érdekében azonban elengedhetetlen, hogy a DFL ne csak a közvetítési jogok értékesítésével foglalkozzon bizonyos területeken, hanem részt vegyen a sportág fejlesztésében is ezekben a régiókban” – nyilatkozta Tom Bender, a Német Labdarúgó Liga marketing igazgatója.
A két liga közti együttműködés nem pénzbeli, hanem főként az operatív és menedzseri ügyekre fókuszál, ide értve a mérkőzésszervezést, a jogtulajdonosi teendőket vagy a kommunikációs stratégiát. A megállapodás részeként kétévente közös konferenciát szerveznek a vezetők.
A PSL részéről remélik, hogy a közelgő világbajnoksággal a profitszerzés mellett sikerül lefektetniük egy erős jövőbeni fejlődés alapjait hasonlóan ahhoz, ahogyan Németország tette négy évvel ezelőtt.
A Bundesliga Alapítvány már néhány éve jelen van Dél-Afrikában egy AIDS-ellenes program keretében.

Forrás: bundesliga.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Pelé, Maradona és Zidane csocsózik a Louis Vuitton vb-reklámban

A Louis Vuitton luxus kategóriájú divatmárkát is megérintette a közelgő labdarúgó világbajnokság. A brand exkluzivitásához illően élő futball-legendák - Pelé,...

Close