FIFA, labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság — 2010/04/22 at 13:54

VB hírek

by

Bejött a FIFA húzása: két nap alatt 130 ezer jegy lelt gazdára a készpénzes vásárlási lehetőségnek köszönhetően az értékesítés utolsó szakaszában kibocsátott félmillió belépőből. Időközben befejeződött a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, úgyhogy a szurkolók zökkenőmentesen utazhatnak majd a fontos helyszínek között.

FIFA World Cup 2010 logoA FIFA legújabb jelentése szerint a nyári dél-afrikai labdarúgó világbajnokság 64 mérkőzéséből 29 már teltházas, köszönhetően a helyiek hirtelen megnőtt érdeklődésének, miután a múlt hét közepe óta lehetőségük van bevásárlóközpontokban és szupermarketekben készpénzért is hozzájutniuk a jegyekhez.
A közel 50 milliós lakosságnak csupán 10,8 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel a világátlag 26,6 százalékához képest, valamint bankszámlájuk is keveseknek van, ezért nem vált be a FIFA eredeti terve, hogy csak online, vagy bonyolult banki procedúrán keresztül lehet belépőhöz jutni.
Az új vásárlási mód felvillanyozta a helyieket, akik megrohamozták az értékesítési pontokat, kisebb káoszt és a számítógépes rendszer összeomlását okozva.
A hírek szerint már az összes jegy elkelt a döntőre, a két elődöntőre, a Dél-Afrika – Mexikó nyitómérkőzésre, valamint a Durban-ban és Fokvárosban rendezendő meccsekre.
Időközben befejeződött a két és fél milliárd dollárból végrehajtott, az ország közlekedését javító infrastrukturális fejlesztés. A beruházásoknak köszönhetően tovább bővült Afrika legnagyobb reptere, az évente 28 millió utast kezelni képes johannesburgi, Durban egy teljesen új repteret kapott és felújították több rendező város légi kikötőjét. A szurkolók új építésű gyorsvasúton – amely a Gutrain névre hallgat – juthatnak el a johannesburgi reptérről a város előkelő negyedébe, Sandtonba, ahol valószínűleg legtöbbjük szálláshelye lesz, továbbá bővítették a busz-parkokat a mérkőzéseknek otthont adó városokban.
A FIFA tavaly még aggodalmát fejezte ki a dél-afrikai közlekedési helyzetet illetően, de most már ellenőreik is késznek minősítették a rendszert. Sibusiso Ndebele, közlekedési miniszter szintén elégedett a beruházások kimenetelével, és úgy gondolja, hogy megbízható, könnyen hozzáférhető, biztonságos és megengedhető árú tömegközlekedése lett az országnak, amely a világbajnokság után is a helyiek és a turisták kényelmét szolgálja majd.

Forrás: reuters.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Egymillió fontot kapnak Wimbledon bajnokai

Az angol nyílt teniszbajnokság szervezői 150 ezer fonttal emelték meg a tavalyihoz képest a férfi és a női egyéni bajnokoknak...

Close