labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing, UEFA — 2010/04/09 at 10:23

Érdekesek lesznek az UEFA statisztikái

by

Az UEFA szerződést kötött a sportstatisztikákkal foglalkozó STATS vállalattal, hogy a hivatalos partnere legyen a játékosok mozgását követő adatok biztosításában a Bajnokok Ligája mérkőzésekre vonatkozóan.

Együttműködve a deltatre céggel, amely az UEFA stratégiai partnere az információ-technológiai szolgáltatásokban, a STATS valós idejű mozgási adatokat bocsát majd rendelkezésre, hogy különlegesebbé tegyék a mérkőzések közvetítését.
A STATS az egyedülálló SportVU technológiáját használja, hogy valós idejű információkat gyűjtsön a labda, a játékosok és a játékvezető pályán történő mozgásáról, illetve a játéktéren való helyzetükről. Ezzel olyan teljesítmény-adatokhoz juthatunk többek között, mint a lőtávolság, a játékosok sebessége, az általuk futott távolság, vagy a pálya egyes részein való előfordulásuk gyakoriságát mutató térképek. Az élőben készített új generációs statisztikák mélyebb bepillantást tesznek lehetővé a játékba, anélkül, hogy megzavarnák az eseményeket. A tartalom a mérkőzések ideje alatt folyamatosan frissülni fog az UEFA honlapján is.
„A játékosok nyomon követése egy nagyszerű eszköz, amely rendkívül népszerűnek bizonyult a 2008-as Európa-bajnokságon történt bevezetése óta” – nyilatkozt David Taylor, az UEFA Rendezvények vezérigazgatója. „Meggyőződésünk, hogy együttműködésünk a STATS-szal nagyon hatékony lesz, és izgalmas statisztikákat készítünk majd a Bajnokok Ligája mérkőzésekről a szurkolók és a média számára – mindezt valós időben.”
„A STATS büszke arra, hogy az UEFA-val és a deltatre-vel dolgozhat együtt. Ez a partnerség megerősít abban a hitünkben, hogy a SportUV technológiánk élenjáró a mozgási adatok gyűjtésében” – mondta el Gary Walrath a STATS vezérigazgatója, hogyan éreznek cégüknél a megbízással kapcsolatban.

Forrás: emediaworld.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Tiger Woods újra reklámban szerepelt

Egy nappal Tiger Woods professzionális sportkarrierje újrakezdése előtt a Nike új reklámfilmet mutatott be a golfozó főszereplésével az Egyesült Államokban...

Close