motogp, rövidhír, Sportgazdaság, Sportmarketing — 2010/04/07 at 14:10

Ázsia meghódítására készül a MotoGP

by

A MotoGP sorozat fontos piacnak tartja Ázsiát és több versenyt szeretne a jövőben a földrészen, noha a Kínában rendezett futamok nem hozták meg a várt áttörést a helyi piacon.

MotoGPA 18 versenyből álló 2010-es szezon vasárnap indul útjára Katarban. Az Ázsia – Óceánia térségben ezen kívül a mindössze három nagydíjat rendeznek: a japánt, a malajziait és az ausztrált. A motorsport Forma 1-ének tekinthető MotoGP-ben az európai futamok dominálnak, Spanyolországba például négyszer is ellátogat a mezőny – igaz, plusz egy verseny azért került hozzájuk, mert a mi Balatonringünk nem készült el.
Carmelo Ezpeleta, a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Dorna vezérigazgatója szerint Ázsia jelentős piac a motorkerékpár gyártók és a szponzorok számára, ezért mindenképpen szeretnék kiterjeszteni a sorozatot a földrészen, noha Kínában megbukott a próbálkozás. „Négy évig versenyeztünk Kínában és semmilyen hatást nem értünk el. A szervezők csak megrendezték a futamot, de nem építettek köré promóciót. Ennek az ellenkezője igaz Malajziára, ahol nagyon jól mennek a dolgok és minden évben egyre több nézőt vonz az esemény” – nyilatkozta az ügyről.
Tavaly a háromnapos versenyhétvégén Malajziában 102 ezren, Japánban 65 ezren, Ausztráliában pedig 105 ezren látogattak ki a pályára, amely azt mutatja, hogy van igény a sportág iránt a világ azon részén is.
Szingapúr szívesen rendezne MotoGP futamot, amit Ezpeleta így kommentált: „Örülünk Szingapúr jelentkezésének, de az a verseny földrajzilag nagyon közel, 300 kilométerre lenne a malajziai nagydíjtól. Ázsia egy hatalmas kontinens, szeretnénk különböző régiókat lefedni a futamokkal. Több ázsiai országgal is tárgyalunk, és úgy gondolom, hogy ha legközelebb változás lesz a versenynaptárban az azért lesz, mert terjeszkedünk a földrészen.”

Forrás: guardian.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Újabb árnyék vetült a közelgő labdarúgó világbajnokság tekintélyére

A dél-afrikai hatóságok szerint biztonságos és faji előítéletektől mentes lesz a nyári labdarúgó világbajnokság megrendezése – nem látnak összefüggést a...

Close