autósport, rövidhír, Sportmarketing — 2010/03/30 at 11:23

Amerikai álom

by

Bernie Ecclestone, a Forma 1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, arról beszélt, szívesen visszavinné a sorozatot az Egyesült Államokba. Ezúttal New York-ban, a belvárostól negyedórányira, felhőkarcolókkal a háttérben álmodta meg a versenyt.

Az Egyesült Államokban korábban kilenc helyszínen is rendeztek Forma 1 viadalokat, de a 2007-es Indianapolis-ban rendezett futam óta nem szerepel amerikai helyszín a versenynaptárban. Földrajzilag legközelebb a június 13-i kanadai futamot rendezik.
A csapatok nagy erőket mozgósítanak, hogy újra szerepelhessenek Amerikában, hiszen az ország komoly vásárlóerejével nagyon fontos piac a gyártók számára. Tisztában van ezzel Ecclestone is, nem véletlenül tűzött ki szoros határidőt a 2012-re tervezett visszatéréssel.
„Szeretném azt gondolni, hogy a Forma 1 végül visszatér hozzánk, de az nem szükségszerűen holnap fog megtörténni. Rengeteg munka és közös szándék kell hozzá” – nyilatkozta az ügyről Zak Brown, az autósportok marketing menedzselésére szakosodott Just Marketing International alapítója és ügyvezető igazgatója.
Problémát jelent ugyanakkor, hogy az Egyesült Államokban a hatalmas rajongótáborral és rengeteg televíziós idővel rendelkező NASCAR sorozat az első számú autósport, amelynek egyeduralmát eddig egyetlen próbálkozásával sem tudta megtörni a Forma 1.
Talán segíthetett volna Amerika meghódításában a jelenleg futó idényre tervezett US Forma 1 team elindítása, de a vállalkozás pénzügyi okokból meghiúsult, tovább rontva a száguldó cirkusz amúgy sem kiemelkedő helyi megítélését.

Forrás: vezess.hu, justmarketing.com

One Comment

  1. Pingback: A Forma 1 visszatér Amerikába | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Hat Nemzet Bajnoksága több mint 600 millió dollár bevételt eredményezett

Európa legnagyobb, évenként megrendezett, nemzetek közötti rögbi tornája 2010-ben 632,81 millió dollárral növelte a résztvevő országok gazdasági teljesítményét – állítja...

Close