labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság — 2010/03/24 at 16:22

Messi a legjobban kereső labdarúgó

by

A tekintélyes francia szaklap, a France Football, legújabb, évenként összeállított listája szerint Lionel Messi letaszította David Beckhamet a legjobban kereső labdarúgó trónjáról.

Az elmúlt két évben Beckham állt a lista élén, de 2009-ben csökkentek az Egyesült Államokban élő játékos bevételei, amely nagyrészt a dollár gyengélkedésének tudható be. Viszont az egykori angol csapatkapitány márkaértékének erejét mutatja, hogy kilencedik éve szerepel az első két legjobban fizetett futball-sztár között.
Idén azonban Messié a dicsőség. Az Év Játékosának választott argentin éves keresete 33 millió euró, amely a France Football szerint a következőképpen áll össze: 10 millió euró a fizetése, 4 millió eurót tesznek ki a bónuszok és 19 millió euró folyik be a szponzori szerződéseiből. Messi többek között olyan globális cégekkel működik együtt, mint az adidas, a Pepsi-Cola, a Gillette, a Gatorade, a Konami, a SportCenter/ESPN, a Danone, a SanDisk és a Mirage/Seiko.
A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Cristiano Ronaldo állhatott fel éves 30 millió eurós keresetével. Az első három szoros versenyfutása után nagyobb a lemaradása a negyedik helyezett Kakának, aki 18,8 millió euróval követi játékostársait.
Az edzőket illetőt rangsort Jose Mourinho, az olasz Internazionale trénere vezeti 13 millió euró keresettel, a második helyezett, az angol Manchester City-t dirigáló Roberto Mancini [12 millió euró] előtt.

A 10 legjobban kereső labdarúgó:

1. Lionel Messi [Barcelona] €33m
2. David Beckham [LA Galaxy] €30.4m
3. Cristiano Ronaldo [Real Madrid] €30m
4. Kaká [Real Madrid] €18.8m
5. Thierry Henry [Barcelona] €18m
6. Ronaldinho [AC Milan] €17.2m
7. Carlos Tevez [Manchester City] €15.4m
8. Zlatan Ibrahimovic [Barcelona] €14.5m
9. Frank Lampard [Chelsea] €14.2m
10. Samuel Eto’o [Inter Milan] €13.8m

Forrás: cnn.com

One Comment

  1. Pingback: Ki kereste a legtöbbet a labdarúgásban 2010-ben? | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Dobj egy macit!

Megismétli tavalyi nagy sikerű jótékonysági akcióját a Magyar Jégkorong Szövetség és a Pannon. A szövetség felhívása szerint a szurkolók április...

Close