jégkorong, rövidhír, Sportmarketing — 2010/03/23 at 12:29

Dobj egy macit!

by

Megismétli tavalyi nagy sikerű jótékonysági akcióját a Magyar Jégkorong Szövetség és a Pannon. A szövetség felhívása szerint a szurkolók április 11-én, a Pannon Hoki Gála Magyarország–Norvégia mérkőzésén, az első magyar gól után a jégre dobhatják az általuk hozott mackókat, plüssállatokat, amelyeket a válogatott játékosai fognak átadni gyerekkórházak betegeinek. Idén a macikból határainkon túlra is jut.

Dobj egy macit!Dr. Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos gyermekeket kezelő osztályának főorvosa a tavalyi látogatásra emlékezve mondta: „Sok kis beteg gyermekünk számára közvetlen, a gyógyulást segítő élmény volt találkozni a jégkorong-válogatott tagjaival, azokkal az élsportolókkal, akiket a gyerekek példaképekként tisztelnek, és személyesen tőlük átvenni a plüssmacikat. A sok-sok plüssmacit azonnal a szívükbe zárták a gyermekek, és legtöbben a mai napig behozzák magukkal a kórházba a „hokis” macikat, hiszen velük együtt gyorsabban és könnyebben telnek a napok a Gyermekklinikán. Sajnos, voltak olyan kis beteg gyermekek, akiknek nem jutott, ők már nagyon várják, hogy megérkezzenek a macik testvérei.”
Kangyal Balázs, a válogatott akkori csapatkapitánya társaival együtt a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeihez vitte el a macikat. „Nagyon szép kezdeményezés volt a tavalyi jótékonysági akció. Megindító volt látni, hogy a kicsik mennyire örültek nekünk és az ajándékoknak. A meccsen felemelő volt látni a szurkolókat és azt, hogy ennyien akartak segíteni, és ez a gesztus a csapatot is motiválta. Biztos vagyok abban, hogy erre a motiváló erőre a fiúknak idén is szükségük lesz. Remélem, most is telt ház lesz a Pannon Hoki Gálán az Arénában, és esetleg még több macit tudunk gyűjteni, mint tavaly.”
A Tűzoltó utcai Gyermekklinika és a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon mellett idén a macikból határainkon túlra is jut, a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál több száz szegény sorsú kisgyerek várja az új játszótársakat.

A megmozdulás Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A hírek szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal a nyolcvanas évek közepén, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később Kanada és Egyesült Államok szerte elterjedt, és ma már az ifjúsági-, valamint az alsóbb szintű ligákban is repülnek a mackók. A világrekordot a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26 919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget.
A szokás hamar népszerű lett Európában is, míg Magyarországon Miskolcon szerepelt először tavaly februárban. A hazai rekordot a tavalyi Pannon Hoki Gálán állították fel a nézők: az április 2-i magyar–finn meccs után a szervezők 4532 plüssállatot gyűjtöttek össze. A mérkőzésnek akkor Ocskay Gábor tragikus halála adott szomorú alaphangot.

A 2010. április 9-től 11-ig tartó Pannon Hoki Gála a vb-felkészülés csúcspontja lesz. A kiváló ellenfeleket felvonultató eseményen olyan erős csapatokkal mérkőzhet meg nemzeti válogatottunk, mint Ausztria és Norvégia. A szervezők remélik, hogy a szurkolók most is megtöltik a nézőteret, a macik pedig idén is ellepik a jeget – a játékosok és a gyerekek nagy örömére.

Forrás: icehockey.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Michael Jordan a Charlotte Bobcats új tulajdonosa

A korábbi kosárlabdázó fenomén február 26-án nyújtotta be ajánlatát, amelyet az NBA a múlt hét során fogadott el. Ezzel Jordan...

Close