golf, rövidhír, Sport PR, Sportmarketing — 2010/02/22 at 19:41

Tiger Woods közel három hónap szünet után nyilatkozott újra

by

Pénteken közel negyedórás nyilvános beszédével először állt kamerák elé Tiger Woods a házasságtörési botránya kirobbanása óta.

Tiger Woods a nyilvános beszédén, Ponte Verda Beach, FloridaA golf-sztár őszintén beszélt tettéről. Elismerte, hogy átlépte a határokat, megcsalta a feleségét, amely elfogadhatatlan, kiábrándító viselkedés. Magára vállalt minden felelősséget, többször is bocsánatot kért mindenkitől, akiket megbántott, vagy akiknek csalódást okozott: a feleségétől, a családjától, a barátaitól, az üzletfeleitől, a szponzoraitól, a szurkolóitól, azoktól, akik felnéztek rá. Hangsúlyozta, hogy a sajtó állításaival ellentétben közte és felesége közt soha nem fajult tettlegességig egyetlen vita sem, és kifejezett kérése volt, hogy a családját hagyják ki az ügyből a továbbiakban. Elmondta, hogy 45 napja pszichológiai kezelés alatt áll és a terápiát a jövőben is folytatni fogja.
Visszatérésével kapcsolatban mindenkit megnyugtatott, hogy biztosan bekövetkezik, és minden eddigi nagyobb tisztelettel viselkedik majd a golf iránt. Ezt a szándékát a rajongóitól kapott rengeteg bátorító üzenet is megerősíti. Időpontot nem mondott, de az elhangzottak alapján valószínűsíthető, hogy a szakértők által jósolt márciusi vagy áprilisi versenyeknél később lesz majd.
A beszédét Tiger Woods a PGA floridai központjában, Ponte Vedra Beach-en tartotta nagyon szűk körben, mintegy 40 fős közönség előtt. Családján, barátain, üzletfelein, és a legnagyobb golfversenyek szervezőin kívül a média korlátozott számban kapott meghívást és kérdéseket senki sem tehetett fel.
Az AP, a Reuters és a Bloomberg hírügynökségek elfogadták a meghívást, míg az Amerikai Golfírók Szövetsége [GWAA] távol maradt az eseménytől. A GWAA 950 tagot számláló szervezete először három, majd hat akkreditációt kapott, de álláspontjuk szerint vagy mindenki részt vehet tőlük a nyilvános beszéden vagy senki. „Korlátozni az újságírók számát, és megtiltani a kérdések feltételét, teljes mértékben ellentétes mindennel, amiben hiszünk” – mondta a GWAA elnöke, Vartan Kupelian.

A nyilatkozatról készült videó [angol nyelvű]:

A beszéd eredeti angol szövege elolvasható itt.

Forrás: nytimes.com, tigerwoods.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A McDonald’s ambush marketinggel vádolja a Subway-t

Lesből támadott a Subway, vagyis jogtalanul próbált kapcsolatot létrehozni a vancouveri téli Olimpia és saját márkája között legújabb reklámfilmjével, amelyben...

Close