rövidhír, Sportgazdaság, téli olimpia — 2010/02/17 at 11:14

Az enyhe időjárás miatt csökken a vancouveri téli Olimpia jegybevétele

by

A sok eső miatt a vancouveri téli Olimpia egyes snowboard helyszínei nem biztonságosak a nézők számára, ezért a szervező bizottság úgy döntött, hogy lezárja az állóhelyeket és visszatéríti a jegyek árát.

A szokatlanul enyhe időjárás megnehezíti a rendezők dolgát. Nem elég, hogy nehézségekbe ütközik a versenyhelyszínek megfelelő mennyiségű és minőségű hóval való ellátása, még a lelátók egy részét is be kell zárni, mert nem elég biztonságosak.
A korlátozás elsősorban a Cypress Mountain nevű területre vonatkozik, ahol snowboard versenyeket rendeznek. Az elmúlt két napban már kevesebb nézőt engedtek be megtekinteni a viadalokat, de igaz ez a mai és holnapi félcső versenyekre, várhatóan a 21-i és 23-i ski cross versenyekre, sőt elképzelhető, hogy a 26-27-i páros óriás szlalom versenyekre is.
Eseményenként négy ezer néző lehet érintett az ügyben, amely összességében 28 ezer érdeklődő távolmaradását, és mintegy 1,35 millió dollár értékű jegybevétel kiesését jelentheti a szervezők számára.

Forrás: vancouver2010.com

One Comment

  1. Pingback: Kialudt az olimpiai láng Vancouverben | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ötletes pólókkal harcolnak a rák ellen a darts-sztárok

A világ vezető darts szervezete, a Professional Darts Corporation [PDC], és egyik legnagyobb szponzora, a Whyte & Mackay skót whisky...

Close