darts, rövidhír, Sportmarketing — 2010/02/16 at 16:19

Ötletes pólókkal harcolnak a rák ellen a darts-sztárok

by

A világ vezető darts szervezete, a Professional Darts Corporation [PDC], és egyik legnagyobb szponzora, a Whyte & Mackay skót whisky gyártó, partnerségre lépett az Everyman alapítvánnyal a férfiakat támadó rákbetegségek elleni küzdelemben.

Whyte & Mackay, PDC, Everyman kampány

A február 11-én a londoni O2 arénából indult, 15 állomásos Whyte & Mackay Premier League Darts sorozat helyszínein különleges témájú darts pólókhoz lehet hozzájutni. A leghíresebb rock n’roll albumok borítóit darts-os fejjel újragondoló felsők a férfiakat támadó rákbetegségekre hívják fel a figyelmet. Az értékesítésükből befolyt bevétellel a PDC és a Whyte & Mackay az Everyman alapítványt támogatják.
A Premier League Darts fordulói Nagy-Britannia legnagyobb csarnokaiban vonzanak telt házat, azokban az arénákban, ahol a híres rock bandák szoktak fellépni. Innen jött az ötlet, hogy Phil Taylor a darts-legenda szerepeljen a „Born in the USA” című Bruce Springsteen album borítójának mintájára készített „Born in the PDC” képen, vagy hat másik játékos lépjen a Madness nyomdokaiba a „One Step Beyond” ihlette „One Set Beyond” utánzaton. Hasonló elképzelésen alapul a Wham „Choose Life” szlogenjének „Choose Darts”-ra cserélése, valamint napjaink másik darts-ikonjának, Raymond van Barneveldnek, a Frankie Goes to Hollwyood frázisát eszünkbe juttató „Barney Says Relax” pólója.
Phil Taylor szerint a pólók viccesek, de komoly üzenetet hordoznak – a rák súlyos betegség, de ha időben észlelik, van esély a gyógyulásra. A szervezők remélik, hogy idén ezek a pólók lesznek a legkelendőbb emléktárgyak a versenyen.
A Premier League Darts bajnokságban a PDC ranglista első nyolc helyezettje vesz rész.

Forrás: pdc.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Schumacher új személyes szponzori szerződéseket kötött

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszatérése a Forma 1-be fokozta az érdeklődést a sportág iránt. A német pilóta azonban nemcsak...

Close