olimpia, rövidhír, Sportgazdaság — 2010/02/10 at 13:00

Tovább nő a londoni Olimpia rendezési költsége a biztonságra fordított kiadások miatt

by

A 2012-es londoni Olimpia rendezési költsége 180 millió fonttal nőhet elsősorban a biztonsági intézkedések miatt, de még így sem lépik túl a tervezett keretet.

A szervezőket egy kormányzati vizsgálat után kérték meg különleges biztonsági intézkedések életbe léptetésére a 2011 és 2013 közötti időszakra. A becsült plusz kiadásokból 20 millió font a kedvezőtlen gazdasági körülményeknek köszönhető, további 110-160 millió font pedig az Olimpiai Park és a versenyhelyszínek biztonságának szavatolásából adódik.
Az extra költségeket a fennmaradó egy és negyed milliárd fontos tartalékalapból fedezik, de a rendezők remélik, hogy a 110-160 millió font egy részét sikerül kompenzálni a más területeken elért megtakarításokkal. A biztonságra fordított kiadások nem tartoznak bele a rendfenntartás 600 millió fontos költségvetésébe.
A játékokra való felkészülés átmenetileg megtorpant a Nagy-Britanniát sújtó – 30 éve nem látott – rossz téli időjárás miatt, de a munkálatok már visszatértek a rendes kerékvágásba. Az Olimpia rendezési költsége mindezek a nehézségek ellenére a tervezett 9,3 milliárd fontos büdzsén belül marad.

Forrás: sports.yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Super Bowl 2010 reklámspotok

Többször is szóba került az oldalon, hogy az NFL döntő reklámhelyei az egyik legdrágábbak a világon. Mindig presztízst jelent a...

Close