rövidhír, Sportgazdaság, tenisz — 2010/01/20 at 11:45

Nem sajnálják a pénzt, hogy az Australian Open Melbourne-ben maradjon

by

Több százmillió dolláros felújítást jelentettek be a Melbourne Parkon annak érdekében, hogy a Grand Slam torna 2036-ig maradhasson.

Melbourne 1988 óta házigazdája az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak, de 2016-ban lejár a szerződése. Építésekor a teniszcentrum az egyik legmodernebb ilyen jellegű komplexumnak számított a világon, az idő azonban eljárt fölötte. Az utóbbi években felerősödtek azok a hangok, amelyek a Grand Slam Sydney-be vagy Kínába költöztetését javasolták. Az idei torna sem kezdődött jól: sorra maradnak el a mérkőzések a rossz időjárás miatt.
Csakhogy Victoria állam vezetője, John Brumby, a bajnokság második napján bejelentette: tekintélyes beruházások várhatók az elkövetkező öt évben az Australian Open Melbourne-ben tartására. A hírek szerint behúzható tetőt kap és 1500 üléssel bővül az egyik centerpálya, a Margaret Court Arena, új központba költözhet a sportág ausztrál vezető szerve, a Tennis Australia, felújítják a szurkolói és média létesítményeket, valamint gyakorló pályák sora épül a játékosok színvonalasabb kiszolgálására.
A Melbourne Parkot eredetileg tornánként 300 ezer néző befogadására tervezték, ám tavaly több mint 600 ezer rajongó látogatott el a multifunkcionális központba. A 350-500 millió dollár értékűre becsült felújításnak köszönhetően Melbourne lesz az egyetlen Grand Slam házigazda, ahol három fedett stadion várja a teniszezőket – megszerezve ezzel a leginkább időjárás-biztos címet.

Forrás: heraldsun.com.au, theaustralian.com.au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ma rajtol a magyarországi futsal Európa-bajnokság

A Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzéssel, 17:30 órakor kezdetét veszi a hatodik hivatalos futsal kontinensviadal.

Close