rövidhír, Sport PR, Sportmarketing, tenisz — 2010/01/18 at 17:04

Haiti megsegítéséért teniszeztek Federerék

by

Federer rekord sebességgel hozott össze egy jótékonysági gálamérkőzést hét másik teniszcsillaggal az Autralian Open előtt a haiti földrengés károsultjainak támogatására.

Az adakozó kedvéről is ismert svájci világklasszis egy nap alatt gyűjtött maga köré olyan játékosokat, mint Serena Williams, az Australian Open női címvédője, a tavalyi férfi győztes, Rafael Nadal, a 2008-as bajnok Novak Djokovic, a US open címvédő Kim Clijsters, az ausztrálok két kedvence, Lleyton Hewitt és Samantha Stosur, valamint Andy Roddick, hogy egy rögtönzött bemutató-mérkőzéssel Haiti megsegítésére siessen.
Mivel a világ tenisz-krémje jelenleg Melbourne-ben tartózkodik, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a helyszín adott volt. A csillagok két csapatra osztották magukat, amelyek a Piros [Federer, Williams, Hewitt, Stosur] és Kék [Clijsters, Djokovic, Nadal és Roddick] nevet kapták, utalva Haiti nemzeti színeire. Federerék a gála alatt végig mikrofont viseltek és nemcsak játékukkal, hanem poénjaikkal is szórakoztatták a közönséget.
A Pirosak 7-6-os győzelmével végződött mérkőzés a rövid határidő ellenére telt házat, mintegy 15 ezer nézőt vonzott. A belépők ára 10 ausztrál dollár volt, de ezen felül is adakozhattak a kilátogatók, így több mint 200 ezer ausztrál dollár [közel 35 millió forint] gyűlt össze.

Forrás: news.yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Glasgow Rangers témájú böngésző

A skót Rangers az első brit labdarúgó klub, amelyiknek saját témájú internet keresője érhető el.

Close