labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság, Sportjog — 2010/01/14 at 15:33

Nincs döntés a labdarúgó-világbajnokság közvetítésről

by

Magyar Televízió kuratóriuma tegnap rendkívüli napirendi pontban tárgyalta a nyári dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak esetleges értékesítését, ám a döntést jövő hétre halasztották.

Az MTV finanszírozási gondokkal küzd, a szabadon felhasználható költségvetési forrásainak felét veszítette el az idén, ezért kiadásai jelentős csökkentésére kényszerül. December 18-án döntött úgy, hogy értékesíti a 2007-ben megszerzett, 64 mérkőzésre szóló vb közvetítési jogainak egy részét.
A közszolgálati csatorna tizenegy médiacéget keresett meg írásban, de csak kettő – sajtóértesülések szerint a Digi Sport és az RTL Klub – pályázott a január 7-i határidőig. Ezt követte az úgynevezett vaklicit, amely során két tételre, a jogdíj összegére és az MTV számára visszaadott mérkőzések számára – 24-et szeretnének megtartani – lehetett ajánlatot tenni.
A közvetítési jogcsomag minimum ára 730 millió forint plusz áfa, és ezen kívül a gyártási költség arányos részét is az együttműködő partnernek kell állnia. A tervek szerint a közvetíteni kívánt mérkőzések napi első választási joga a vásárló tévétársaságé, a második választás pedig a Magyar Televízióé lesz.
Amennyiben jövő szerdán a kuratórium döntést hoz az értékesítésről, még nincs vége a formaságoknak: a legjobb ajánlatot tevő partnerrel az MTV csak az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) beleegyezésével köthet szerződést. A procedúra azt követően a FIFA felügyelete és előírásai szerint megy tovább.

Forrás: vg.hu, fn.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Még a vancouveri téli Olimpia előtt újabb főszponzort szerezhet a NOB

Ha a tárgyalások rendben zajlanak, két héten belül újabb főszponzort hirdethet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). Az új partner lenne...

Close