rövidhír, Sportszponzoráció, tenisz — 2010/01/12 at 12:40

Sarapova és a Nike 70 millió dolláros üzletet kötött

by

A háromszoros Grand Slam torna-győztes teniszező 8 évvel meghosszabbította szerződését a Nike-val. A megállapodás 70 millió dollárt ér.

Sarapova Nike dresszbenSarapova és az amerikai sportruházat márka kapcsolata meglehetősen korán kezdődött: a 22 éves egykori világelső 11 éve teniszezik Nike cuccokban. A sportolóhoz közel álló források szerint a meghosszabbított együttműködésnek része, hogy Sarapova kiveszi a részét az egyik új kollekció tervezéséből, és jutalékot kap az értékesítésből. Sarapova kedveli a részesedéssel járó szponzori szerződéseket – a Nike leányvállalatának számító, táskákat, kiegészítőket, ruházati cikkeket gyártó Cole Haan céggel hasonló megállapodása van.
A hónap második felében megrendezésre kerülő Australian Open egyik esélyesének tartott játékos évente közel 22 millió dollárt tehet zsebre a pénzdíjakból és a szponzorok juttatásaiból.
Sarapova nemcsak a teniszpályán számít sztárnak, személyisége túllép a sport határain, és a civil életben is népszerű hírességként tartják számon.

Forrás: bloomberg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mégsem játszik Togo az Afrikai Nemzetek Kupáján

A togói válogatott buszát pénteken fegyveres támadás érte, amikor úton voltak az Afrika-kupán való részvételre. A támadásnak három halálos áldozata...

Close