labdarúgás, rövidhír, Sportszponzoráció — 2010/01/05 at 17:45

Elkelt az Euro 2012 gdanski stadionjának neve

by

A Polska Grupa Energetyczna [PGE] lengyel energiaipari vállalat nyerte a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság gdanski stadionjának névadására kiírt aukciót.

A PGE Arena Gdansk látványterveA Balti-tenger partján fekvő kikötő újonnan épülő stadionja eredetileg a Baltic Arena nevet viselte volna, de a város öt évre eladta a névadási jogot, hogy finanszírozni tudja a 671 millió zloty [162 millió euró] értékű beruházás egy részét. A 44 ezer férőhelyes stadion előreláthatólag 2011 januárjában készül el, és az Euro 2012 egyik csoportjának, illetve egy negyeddöntőnek lesz a házigazdája.
A 35 millió zloty [8.5 millió euró] értékű szerződés keretében a PGE nemcsak a névadás jogát kapta meg, hanem hirdetési felületeket a stadionban, a belső helyiségekben valamint a legnagyobb VIP terem névadási jogát is. Ezen kívül használhatja a stadion képét a hirdetéseiben és különböző rendezvényekre magát a létesítményt is. A város egyetlen megkötése az volt, hogy az Arena szónak szerepelnie kell a megnevezésben, így lett PGE Arena Gdansk az új név.
A PGE a Lotos olajipari vállalatot megelőzve nyerte meg a lezárt borítékos árverést.

Forrás: thenews.pl, sportspromedia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Újabb szponzor mondta fel az együttműködést Tiger Woods-szal

Az AT&T amerikai telekommunikációs vállalat csatlakozott a Gillette-hez és az Accenture-höz a Tiger Woods-ot elhagyó szponzorok sorában.

Close