lóverseny, rövidhír, Sportgazdaság — 2009/12/17 at 13:07

Időben elkészül a világ legnagyobb lóversenylelátója

by

A gazdasági válság ellenére 2,7 milliárd dollárból épített Meydan lóversenypálya és hozzá tartozó, rekord hosszúságú tribün időben elkészül a dubai versenyszezon kezdetére.

A Dubai Verseny Fesztivál január 28.-án veszi kezdetét, de az új pálya avatására csak március végén kerül sor a Dubai World Cup, a világ legnagyobb összdíjazású – 10 millió dollár kerül szétosztásra – lóversenye alkalmával.
A Meydan pálya különlegessége az 1 mérföld – 1,6 kilométer – hosszú lelátó, amelyen 20 ezer ülőhely van és 60 ezer néző befogadására alkalmas. A 2010-es versenyszezon alatt összesen 300 ezer látogatóra számítanak.
A 18 négyzetkilométeren elterülő komplexum – Dubaira jellemzően – minden luxust felvonultat. A tribün egyik végében egy közel 300 szobás ötcsillagos hotel áll, amely szobáinak 95 százaléka a versenypályára néz. Az 5000 vendég fogadására alkalmas business area, a Sky Bubble Lounge, a további VIP és üzleti termek, a rengeteg étterem és az ugyancsak világrekordot jelentő 107 méter hosszú TV képernyő szintén a látogatók kényelmét szolgálják.

Forrás: thenational.ae

One Comment

  1. Pingback: Ma nyílik a világ legnagyobb lóverseny komplexuma | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Két kínai céggel is üzletet kötött a Cleveland Cavaliers

Egy nap alatt két kínai vonatkozású megállapodást kötött a Cleveland Cavaliers: szponzori szerződést írt alá a legnépszerűbb kínai sör gyártójával...

Close