FIFA, labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság — 2009/12/04 at 12:30

61 százalékkal nőtt a 2010-es dél-afrikai vb összdíjazása

by

A 2006-os németországi labdarúgó világbajnoksághoz képest 61 százalékkal, 420 millió dollárra emelkedett a torna díjazása.

Minden, a világbajnokság 32-es döntőjébe jutott csapat máris gazdagabbnak mondhatja magát 1 millió dollárral a felkészülési költségeik fedezésére. Biztosan jár még legalább 8 millió dollár – ezt azok a csapatok kapják, amelyek nem jutnak tovább a csoportjukból. Akinek sikerül a továbbjutás máris 9 millióval számolhat. A negyeddöntőbe kerülés 18 millió dollárt, az elődöntő pedig 20 millió dollárt ér. A világbajnok 30 millió dollárral lesz gazdagabb, míg a második helyezett 24 millió dollárral vigasztalódhat.
Saját nemzeti szövetségükön keresztül, de szintén a FIFA-tól naponta1600 dollár kompenzációs díjat kapnak játékosonként azok a klubok, amelyek labdarúgói szerepelnek a tornán. Azok az egyesületek juthatnak ehhez az összeghez, amelyek szerződésben vállalták, hogy semmilyen jogi követelés esetén sem fordulnak civil bírósághoz, hanem a FIFA-n vagy a Sport Választott Bíróságon keresztül próbálják meg orvosolni problémájukat.
A FIFA tegnap hirdette ki a 2010-es vb díjait a dél-afrikai Robben-szigeten, ahol többek között Nelson Mandelát is raboskodott az apartheid korszakban.

Forrás: guardian.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nyilvánosságra hozták a 2014-es Téli Olimpiai Játékok új logóját

Az orosz szervezők egy exkluzív sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a 2014-es téli Olimpia új logóját, amelynek különlegessége, hogy magába...

Close