labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2009/12/01 at 16:06

Itt van a 2010-es dél-afrikai vb hivatalos labdája

by

A pénteki hivatalos bemutató előtt kiszivárogtak az első képek a jövő évi labdarúgó világbajnokság hivatalos labdájáról, amely a Jabulani névre hallgat.

adidas jabulaniA Jabulani zulu nyelven – a lakosság egynegyede ezt a nyelvet beszéli Dél-Afrikában – azt jelenti, ünnepelni. Nevét a futball szurkolók szenvedélyes ünnepléséről kapta, amelyet jövő nyáron is átélhetnek a sportág csúcseseményén az afrikai országban. A labda 11 színe utal a csapatokat alkotó játékosok számára, Dél-Afrika 11 hivatalos nyelvére és az országot alkotó 11 népcsoportra.
A labda gyártója a hagyományoknak megfelelően az adidas. A cég képviselői szerint a nyolc darab speciálisan rétegelt panelből álló labdával megalkották minden idők leggömbölyűbb játékszerét, amely kivételes pontosságot és stabil röppályát biztosít minden időjárási körülmények között. A „Grip’n’Groove” technológia a kapusok örömét szolgálja, mert ennek köszönhetően tökéletes fogás esik a labdán.
A labda hivatalos bemutatója december 4.-én, pénteken, lesz a fokvárosi Convention Centre-ben, ahol a jövő évi foci vb csoportjait sorsolják.

Forrás: bigsoccer.com, index.hu

One Comment

  1. Pingback: A vb-labdák evolúciója | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Labdarúgás 300 km/óra sebességen

A 19 csapatos bajnokság első helyén végzett a Liverpool FC, második helyezett a Tottenham Hotspur, a dobogó legalsó fokára pedig...

Close