labdarúgás, rövidhír, Sport PR — 2009/11/25 at 12:26

Ma van a Magyar Labdarúgás Napja

by

1993 óta a november 25.-e hivatalosan is a Magyar Labdarúgás Napja. A legendás londoni 6:3 évfordulója adja az alkalmat a múltidézésre és ünneplésre.

Az évszázad mérkőzése emlékére és a hajdani Aranycsapat tiszteletére idén is több helyen rendeznek ünnepséget. A Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett fő eseményre Ópusztaszeren, a Nemzeti Történelmi Emlékparkban kerül sor, ahol 15 órakor kopjafát avatnak és szentelnek fel a jeles nap alkalmából. Az ünnepségen Buzánszky Jenő és Kisteleki István mond köszöntőt, és sokan mások is személyesen lesznek jelen a magyar labdarúgás múltjából és jelenéből.
A különleges időpont és környezet méltó alkalmat kínál a hazai és nemzetközi futballélet egyik kiemelkedő egyéniségének köszöntésére is: dr. Szilágyi Györgynek, az MLSZ tiszteletbeli elnökének 80. születésnapját ünneplik majd Ópusztaszeren.

Az 1953. november 25.-én az addig hazai pályán veretlen angol válogatottat Londonban legyőző csapat összeállítása a következő volt:

Grosics – Buzánszky – Lóránt – Lantos – Bozsik – Zakariás – Budai – Kocsis – Hidegkuti – Puskás – Czibor

Forrás: mlsz.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Saját zsebből fizetnek a Wigan játékosok a szurkolóiknak

A klub bejelentése szerint a csapat játékosai saját pénzükből térítik meg szurkolóiknak a csúfos vereséggel zárult Tottenham elleni mérkőzés jegyének...

Close