lóverseny, Sportszponzoráció — 2009/04/23 at 11:35

Overdose futása

by

Óriási a felhajtás Overdose, az immár 12 futamon veretlen magyar versenyló körül. Imperial óta nem néztek annyian lóversenyt élőben Magyarországon, mint április 19.-én Overdose futamát a Kincsem Lovasparkban. A csodaló már nemcsak a lovira járók érdeklődését keltette fel, hanem helyet követel magának a legrangosabb nemzetközi versenyeken, tekintélyes tengerentúli újságok cikkeznek róla, és az üzleti világ is befektetésre érdemesnek találja – saját szponzora van.

Közel 20 ezren voltak kíváncsiak Overdose valószínűleg utolsó magyarországi futamára a hétmilliós összdíjazású OTP Hungária Nagydíjon. Dózi esélyeshez méltón versenyzett és nyolc hosszal verte a mezőnyt.

A budapesti futamon az a belga Christophe Soumillon ülte meg a lovat, akit a világ legjobb zsokéi között tartanak számon. Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa elmondta, hogy az igazi szupersztárnak tartott zsoké maga kereste meg őket miután többször is látta a lovat versenyezni és az teljesen elvarázsolta.

overdose(Forrás: PannoniaOverdose.hu)

Már a verseny előtt is jelentős volt a médiaérdeklődés, többek között olyan közéleti személyiségek látogatták meg Overdose-t az alagi tréningközpontban, mint Orbán Viktor a Fidesz elnöke, Lázár Vilmos fogathajtó világbajnok, és Balogh Gábor öttusa világbajnok. A versenyt a helyszínen tekintette meg Kirkland Tellwright, a Haydock Park képviselője, aki azért jött, hogy személyesen hívja meg Overdose-t május 23.-i futamára.

Dózi iránt a világsajtóban is komoly az érdeklődés. A The New York Times, a Le Figaro, vagy a legtekintélyesebb szaklapnak tartott Racing Post is kiemelten foglalkozott a futammal és közölt terjedelmes cikket a versenylóról.

Overdose-ról már könyv is jelent meg, Farkasházy Tivadar írta Overdose, a veretlen 11 címmel. Kepes András pedig, aki szintén nagy rajongója Dózinak, játék-dokumentum film készítésén fáradozik.

Overdose nemzeti érték. Ezt már az üzleti világ is felismerte. A sikerek folytatására a hazai tulajdonú CIG Közép-Európai Biztosító Zrt szponzori szerződést kötött a Mikóczy Zoltán összes lóversenyzéssel kapcsolatos tevékenységét intéző Mikoracing Team Kft.-vel. A biztosító megkapta a versenylóval kapcsolatos összes marketingjogot és új terméküket Overdose-zal fogják majd bevezetni. Készült egy közös honlap is a PannoniaOverdose.hu, ahol a Dózival kapcsolatos hivatalos információkon, képgalérián, eredményeken kívül természetesen a Pannónia Biztosítás oldalára átirányító menüpont is megtalálható.

overdose_pannonia(Forrás: PannoniaOverdose.hu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Menetel a magyar válogatott

Milyen sokat dob egy jól megtervezett világbajnoki selejtezősorozat program a játékosok önbizalmán, lelkiállapotán, a szurkolók lelkesedésén, a média érdeklődésén, és...

Close